De eerste kung fu bandceremonie van jouw kind


Voorbereiding op band ceremonie

Wanneer we ergens goed in willen zijn, moeten we ons inspannen. Om deze reden is het zobelangrijk om een nieuwe band(kleur) in vechtsport te krijgen. Deze gebeurtenis gaat gepaard met een ceremonie waarbij vrienden en familie uitgenodigd worden om te kijken. Hoe hoger de band, des te meer familie kinderen vaak meebrengen, want iedereen weet dat het veel moeite en inspanning heeft gekost om dit te bereiken. Er zijn daarom ook diverse dingen die wij doen wanneer onze kinderen (en volwassenen) zich voorbereiden op een bandceremonie.


Betekenis en waarde van de banden

Wanneer iemand over zijn/haar band praat, weet je waarschijnlijk waar ze het over hebben. Een band is binnen bijna iedere vechtsport een indicatie en symbool voor hoe toegewijd men is. Een witte band symboliseert dat iemand nieuw is, een gele band dat iemand de basisvaardigheden onder de knie heeft en niet volledig nieuw meer is. Naarmate uw kind groeit en in staat is verschillende zelfverdedigingstechnieken te leren en toe te passen, krijgt hij/zij een rode band. Groene en blauwe banden zijn voor de kinderen die hun vaardigheden blijven uitbreiden en verfijnen op een steeds hoger niveau. Een paarse band betekent overschakeling naar een hoger niveau met meer geavanceerde bewegingen. Een bruine band is een belangrijke mijlpaal: de band die voorafgaat aan de begeerde zwarte band. Een kind met een zwarte band begrijpt de fysieke en mentale lessen van hun gekozen vaardigheid. Ze zijn vaardig genoeg om zichzelf te verdedigen, ongeacht de situatie waarmee ze te maken kunnen krijgen. Als een kind toegewijd is en twee tot drie keer per week de les volgt, kunnen ze doorgaans in ongeveer vijf jaar een zwarte band verdienen en behalen. Het kan echter minder tijd kosten als het kind extreem ijverig is, of juist langer wanneer het kind met veeluitdagingen worstelt.

 

Voorbereiden op de bandceremonie

Bij een bandceremonie zal uw kind moeten bewijzen dat hij/zij de verantwoordelijkheid van zijn/haar nieuwe vaardigheden aankan. In sommige gevallen kan dit betekenen dat uw kind een (plastic) plank breekt of een andere taak doet om te laten zien dat hij/zij er klaar voor is. Uw kind doet dit in het bijzijn van de instructeurs en andere aanwezigen. Wanneer het kind een band verdient, wordt  er gewacht tot alle andere kinderen het hebben behaald als teken van respect. Familieleden kunnen daarna kijken hoe hun kinderen, na al hun harde werk, hun beloning in ontvangst nemen tijdens de ceremonie.


Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

 

Bewijs van vaardigheid en geest


Of je nu een witte band of een zwarte band bent, het is beide belangrijk. Een witte band die net begint, laat zien dat hij/zij meer wilt en de mindset heeft om zich te committeren aan deze uitdaging. Een zwarte band heeft bewezen dat zij/hij toegewijd is aan de kunst van de vechtsport, hun lichaam en hun geest. In alle gevallen moet je trots op jezelf zijn en bereid zijn om je kennis en vaardigheden te respecteren.

Laat uw kind vandaag nog beginnen via onze gratis proeflessen.

Als u meer informatie wilt over ons Martial Arts-programma, neem contact met ons op via e-mail of telefoon