De Persoonlijkheid van Mensen die Geboren zijn in het Jaar van het Konijn

Ieder jaar staat de Chinese kalender in het teken van één van de 12 dieren uit de Chinese astrologie. Dit nieuwe jaar staat in het teken van het Konijn- en men zegt dat mensen geboren in het jaar van het Konijn unieke kwaliteiten bezitten. De Chinese kalender loopt niet gelijk aan de Westerse kalender. Het is zelfs zo dat de datum van het Chinese nieuwjaar ieder jaar verandert en meestal begint rond de laatste weken van januari of de eerste weken van februari van de Westerse kalender.

Onder de jaren van het Konijn vallen onder andere 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 en nu dus 2023. 

De Persoonlijkheid van het Konijn

 

Volgens de traditionele Chinese verhalen wordt ieder dier uit de riem geassocieerd met bepaalde persoonlijkheidstrekken. Het konijn staat erom bekend om kalm, gereserveerd, bedachtzaam en ingetogen te zijn. Mensen die geboren zijn in het jaar van het Konijn zijn gevoelig voor de wereld om hen heen. Ze hebben moeite om binnen een agressieve of competitieve omgeving uit te blinken en voelen zich angstig wanneer ze door anderen gedwongen worden om risico’s te nemen die zij niet willen nemen.

 

De innerlijke wereld van een Konijn is gevoelig wanneer onzekere of onvoorspelbare situaties zich aandienen. Ze hebben Konijnen altijd de neiging om een comfortabele en vredige sfeer te creëren- als een konijnenhol. Volgens de traditionele Chinese astrologie maakt deze kwaliteit Konijnen zeer gastvrije en attente mensen, die goed zorgen voor de mensen in hun omgeving.

 

Mensen die geboren zijn in het jaar van het Konijn leiden vaak een rustig leven waarin veiligheid zeer belangrijk is. Deze kwaliteit heeft ook een keerzijde: doordat veiligheid wordt gekozen over het nemen van risico’s, kunnen mooie kansen worden gemist. Mensen uit het jaar van het Konijn zijn verantwoordelijk. Wanneer ze echt in iets geloven, zullen ze daar serieus aan toegewijd zijn en bewijzen dat ze niet snel opgeven en capabel zijn.

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

Kracht van het Konijn

In de Chinese astrologie worden Konijnen gezien als elegant, beschaafd en zij beschikken over goede manieren. Vaak zijn deze mensen de perfecte diplomaat of politicus. Hoewel Konijnen makkelijk in omgang zijn met zeer verschillende soorten mensen, zijn ze in hun kern vaak gereserveerde wezens. Konijnen ervaren zingeving wanneer ze intellectueel groeien en gestimuleerd worden.

Het gemiddelde ‘Konijn’ heeft oog voor kleine details. Ze hebben aandacht voor de wereld in de bredere zin van het woord, van kleuren, tot design en interieur, tot eten en gesprekken met anderen. Maar alleen wanneer ze er zeker van zijn dat alles is geregeld zoals zij dat voor ogen hadden- is een Konijn in staat om te ontspannen en wat plezier te hebben. Hoe kalm ze ook zijn, het is niet makkelijk om een Konijn uit de tent te lokken. Ze zijn sentimenteel en hebben compassie. Ze voelen zich betrokken en voelen mee wanneer je jouw persoonlijke problemen met hen deelt.

Rabbit Relationships

Volgens de Chinese astrologie gaan mensen uit het jaar van het Konijn het beste samen met mensen die van zichzelf een milde en gevoelige persoonlijkheid hebben, zoals mensen uit het jaar van de Hond, Aap, Geit en het Varken.

Voorbeelden van beroemde mensen die geboren zijn in het jaar van het Konijn:

  • Albert Einstein – wetenschapper

  • Andy Murray – voormalig Wimbledon tennis kampioen

  • Angeline Jolie – actrice & activiste

  • Ingrid Bergman – actrice

  • Frank Sinatra – zanger/acteur

  • Mike Myers – acteur, comedian, scenarioschrijver

  • Johnny Depp – acteur en film directeur

  • Drew Barrymore – actrice

  • David Beckham – voetbal speler

 

Namens KEI Kung Fu hopen we dat dit nieuwe jaar zich zal vullen met geluk, voorspoed en veel waardevolle momenten met dierbaren. Een gelukkig Chinees Nieuwjaar, 2023!

Martial Arts lessen kunnen voor zowel volwassenen als adolescenten een geweldige ervaring zijn. Als jij- of jouw kind geïnteresseerd is in het proberen en leren van Kung Fu, kun je je inschrijven voor een vrijblijvende proefles! Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met ons team, wij helpen je graag.

 

2023 is het jaar van het Konijn! Spring erin met positieve energie en hoop op een mooi jaar in het vooruitzicht!