Kung Fu lessen vs. Gymnastiek lessen in Amsterdam

Als ouder wil je dat je kind gezond en fit is en bovendien goed in zijn of haar (jonge) vel zit. Kinderen tot 18 jaar wordt geadviseerd dagelijks 60 minuten te bewegen. Omdat kinderen op school vaak maar 2 uur per week gymles krijgen, wordt sporten buiten school gestimuleerd. Kung Fu en Gymnastiek lessen in Amsterdam zijn beide sporten waarbij kinderen op een spelende wijs in beweging zijn. Er zijn een aantal hele mooie gelijkenissen, maar ook belangrijke verschillen te noemen. Die zetten we graag uiteen zodat het u als ouder helpt kiezen welke sport beter bij uw kind past.

 

Tijdens de gymnastiek lessen staat de ontwikkeling van algemene motorische vaardigheden centraal. Denk hierbij aan huppelen, hinkelen, klimmen, balanceren en gooien. Daarnaast is er ook aandacht voor samenwerken en interactie, door het spelen van verschillende spellen. Daarnaast is het goed voor uw de sociale vaardigheden van uw kind om met andere kinderen te spelen dan ze al kennen van school. Bij KEI Kung Fu wordt naast de de motorische vaardigheden ook de fysieke kracht van uw kind verbeterd. Denk aan het aannemen van een opdrukpositie waar kinderen één voor één onder door moeten kruipen of verschillende koprol spellen waarbij kinderen elkaar helpen. Zoals eerder genoemd dus gelijkenissen die de algehele ontwikkeling van uw kind bevorderen.

 

Echter is er een groot verschil tussen gymnastiek en Kung Fu die KEI Kung Fu graag wil uitlichten. Het verschil is de ontwikkeling van de zogenaamde ‘lifeskills’. Denk hierbij aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, zelfcontrole, respect en verbale capaciteiten. Kung Fu leert kinderen stapsgewijs voor een groep te staan om een oefening te demonsteren. Hierdoor leren kinderen hun stem te gebruiken en ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen. Daarnaast vormt zelfverdediging een heel belangrijk onderdeel van de lessen. Hierbij moet u niet alleen denken aan fysieke zelfverdediging maar ook aan mentale zelfverdediging. In een fase waarin (stiekem) pesten onder (jongen) kinderen voorkomt, kunnen wij niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is voor uw kind om voor zichzelf op te leren komen.

 

Liever Kung Fu lessen of gymnastiek lessen in Amsterdam? Omdat KEI Kung Fu iedereen kennis wil laten maken met Kung Fu, bieden wij gratis proeflessen aan in onze mooie academie in het hartje van Amsterdam. Komen jullie langs?

 

Gratis proefles boeken
Bij KEI Kung Fu beginnen we van binnenuit en ligt de focus niet enkel op het fysieke, externe, element

Wat is Kung Fu?

Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst en kent zijn oorsprong in China. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is Kung Fu niet ontwikkeld door de monniken in Shaolin. Deze monniken hebben er echter wél een positieve invloed gehad. Voor de monniken stonden drie pilaren altijd centraal in hun manier van leven en deze drie pilaren vormen tegenwoordig nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: balans tussen mind, body en spirit.

Met de komst van Chinezen in Europa, en natuurlijk door bekendheid van Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu inmiddels ook in de westerse wereld niet meer weg te denken. Een populaire stijl binnen Kung Fu is Wing Chun, die zich typeert door korte en snelle bewegingen. De legende gaat dat mevrouw Yim Wing Chun deze stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. De stijl is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Leer je eigen lichaam kennen en te beheersen om zo sterkere tegenstanders te verslaan.

Ontwikkeling van life skills bij KEI Kung Fu in Amsterdam

Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam en bewegingen rond het 6e levensjaar. Daarom adviseren wij er bij KEI Kung Fu voor om vóór deze leeftijd te starten met Kung Fu, vanaf hun 4e. Op deze manier beïnvloeden we het onbewuste van het kind en creëren we bepaalde lichamelijke gewoontes die, als een kind ouder wordt, automatismen worden. Denk hierbij aan een juiste houding of goede manier van ademhalen. Zo maken we kinderen onbewust bekwaam.

Het is belangrijk dat jonge kinderen (4 tot 6 jaar) Kung Fu leuk vinden. Daarom focussen we ons bij de monkeys op het fysiek sterker maken van kinderen op een spelende wijze, in tegenstelling tot traditionele Kung Fu. Bij de oudere kinderen (6 tot 11 jaar) ligt de focus op andere elementen, omdat kinderen van deze leeftijd in staat zijn complexere bewegingen te leren. Tijdens de lessen ligt de focus o.a. op de ontwikkeling van discipline, zelfvertrouwen en het verbeteren van verbale capaciteiten.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt zelfvertrouwen
KEI Kung Fu Monkey
Kung Fu Monkey

4 – 5 jaar

Speelsheid en plezier staan bij onze jongste leerlingen centraal.  Zij worden in onze lessen op speelse wijze ondersteund in hun mentale en motorische ontwikkeling. Wij dagen op een leuke manier uit om fysieke én sociale vaardigheden te ontwikkelen. Onze 4 en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu.

Monkeys leren:

 • Balans
 • Coördinatie
 • Kracht
 • Concentratie
 • Zelfvertrouwen
 • Discipline
Maak kennis met onze Monkeys!
KEI Kung Fu Crane
Kung Fu Crane

6 – 8 jaar

Onze Cranes bezitten meer kracht en motoriek. Op speelse wijze leren zij verschillende traditionele Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij zelfvertrouwen, discipline en concentratievermogen. De juiste balans tussen structuur, discipline, speelsheid en uitdaging maakt onze lessen leuk en leerzaam.

Cranes leren:

 • Behendigheid
 • Moed
 • Doorzettingsvermogen
 • Focus
 • Discipline
 • Zelfverdediging
Train mee met onze Cranes!
KEI Kung Fu Tiger
Kung Fu Tigers

9 – 11 jaar

Op deze leeftijd zijn Tigers graag creatief bezig en leren zij probleem oplossend denken. In onze lessen worden zij uitgedaagd met complexere oefeningen en technieken. Terwijl zij zelfverdediging en vechtsporttechnieken trainen, leren Tigers ook hoe zij zich als individu positief uit kunnen drukken.

Tigers leren:

 • Samenwerken
 • Zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal
 • Assertiviteit
 • Anti-pesten
 • Zelfverdediging
Leer Kung Fu met onze tijgers!

Kung Fu leren? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

KEI Kung Fu gelooft in het stimuleren van individuele sporten als Kung Fu en gymnastiek lessen in Amsterdam, zeker op jonge leeftijd. Voor de eigen ontwikkeling van het kind is het namelijk belangrijk om eerst te focussen op de basis. Denk hierbij aan het leren je verbaal uit te drukken, je lichaam te leren controleren en zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Aspecten waar veel aandacht aan wordt gegeven bij KEI Kung Fu.

Benieuwd of Kung Fu lessen iets is voor jouw kind? KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de moderne Academie in het centrum van Amsterdam en Kung Fu. Daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Doe je mee?

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu komt terug in alles wat we doen. Het komt terug in de manier waarop we onze jas aan- of uittrekken. Het komt terug in hoe we omgaan met mensen. Alles is Kung Fu – Jackie Chan as Mr. Han, ‘Karate Kid’.

Kung Fu voor iedereen in Amsterdam en omstreken

Bij KEI Kung Fu geven wij je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, variërend van €79,- tot €149,- per maand. Een “one size fits all” aanpak zul je bij ons niet vinden. Wij vertellen je natuurlijk graag meer en laten je ontdekken wat Kung Fu voor jou kan betekenen! Kom je eens langs in onze prachtige en moderne Academie in het centrum van Amsterdam?