Kung Fu vs. Padel lessen in Amsterdam

De populariteit van padel lessen in Amsterdam is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarom vinden we het interessant om te onderzoeken of er overeenkomsten zijn tussen padel en Kung Fu en wat de grote verschillen zijn. Maar eerst naar de basis, want waar komt de sport vandaan en wat zijn de belangrijkste elementen van de sport? Padel is een relatief nieuwe sport en ontstond in Mexico in de jaren ’70, bedacht door een rijke zakenman. Omdat hij thuis niet voldoende ruimte had om een tennisbaan te plaatsen, bedacht hij een soortgelijke sport. Het veld was kleiner dan een tennisveld en daarom besloot hij te spelen met een houten racket in plaats van een tennisracket. De sport is een combinatie van tennis en squash en wordt altijd met vier spelers gespeeld.

 

Zowel Kung Fu als padel lessen in Amsterdam zijn geschikt voor kinderen en kan worden gespeeld vanaf een leeftijd van 4 jaar. Beide sporten besteden aandacht aan de motorische ontwikkelen van het kind. Bij padel ligt de focus, voornamelijk in de eerste jaren, op de hand- en oogcoördinatie. Kung Fu verbetert de motoriek van kinderen op spelende wijze, bijvoorbeeld door het springen over stokken of onder elkaar door rollen. Daarnaast besteden ook beide sporten aandacht aan samenwerken. Samenwerken is tijdens het spelen van padel ‘key’ voor het verbeteren van de prestaties. Dit samenwerken verbetert ook de communicatieve vaardigheden van het kind. Het samenwerken komt bij Kung Fu terug in de vorm van complexe oefeningen waarbij kinderen moeten samenwerken om de oefening succesvol af te ronden.

 

De enige manier om er achter te komen welke sport beter past bij je kind is door het je kind eens te laten proberen. Ook kun je als ouder nadenken over welke vaardigheden je belangrijk vindt voor je kind. Zo helpt padel het ruimtelijk inzicht van je kind vergroten en leert je kind om strategisch na te denken. Kung Fu heeft daarentegen juist meer aandacht voor het innerlijke aspect van uw kind. Doorzettingsvermogen, oefenen met lichaamstaal en zelfvertrouwen én aandacht voor zelfverdediging en anti-pesten.

 

Je kind kennis laten maken met Kung Fu? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de Academie in Amsterdam en Kung Fu, daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Twijfel je over Kung Fu of padel lessen in Amsterdam voor je kind? Lees dan vooral verder en kom erachter welke vaardigheden je kind leert door Kung Fu.

Gratis proefles boeken
Bij KEI Kung Fu beginnen we van binnenuit en ligt de focus niet enkel op het fysieke, externe, element

Wat is Kung Fu?

Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst en kent zijn oorsprong in China. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is Kung Fu niet ontwikkeld door de monniken in Shaolin. Deze monniken hebben er echter wél een positieve invloed gehad. Voor de monniken stonden drie pilaren altijd centraal in hun manier van leven en deze drie pilaren vormen tegenwoordig nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: balans tussen mind, body en spirit.

Met de komst van Chinezen in Europa, en natuurlijk door bekendheid van Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu inmiddels ook in de westerse wereld niet meer weg te denken. Een populaire stijl binnen Kung Fu is Wing Chun, die zich typeert door korte en snelle bewegingen. De legende gaat dat mevrouw Yim Wing Chun deze stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. De stijl is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Leer je eigen lichaam kennen en te beheersen om zo sterkere tegenstanders te verslaan.

Ontwikkeling van life skills bij KEI Kung Fu in Amsterdam

Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam en bewegingen rond het 6e levensjaar. Daarom adviseren wij er bij KEI Kung Fu voor om vóór deze leeftijd te starten met Kung Fu, vanaf hun 4e. Op deze manier beïnvloeden we het onbewuste van het kind en creëren we bepaalde lichamelijke gewoontes die, als een kind ouder wordt, automatismen worden. We maken ze onbewust bekwaam.

Het is belangrijk dat jonge kinderen (4 tot 6 jaar) Kung Fu leuk vinden. Daarom focussen we ons bij de monkeys op het fysiek sterker maken van kinderen op een spelende wijze, in tegenstelling tot traditionele Kung Fu. Bij de oudere kinderen (6 tot 11 jaar) ligt de focus op andere elementen, omdat kinderen van deze leeftijd in staat zijn complexere bewegingen te leren. Tijdens de lessen ligt de focus o.a. op de ontwikkeling van discipline, zelfvertrouwen en het verbeteren van verbale capaciteiten.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt zelfvertrouwen
KEI Kung Fu Monkey
Kung Fu Monkey

4 – 5 jaar

Speelsheid en plezier staan bij onze jongste leerlingen centraal. Zij worden in onze lessen op speelse wijze ondersteund in hun mentale en motorische ontwikkeling. Wij dagen op een leuke manier uit om fysieke én sociale vaardigheden te ontwikkelen. Onze 4 en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu.

Monkeys leren:

 • Balans
 • Coördinatie
 • Kracht
 • Concentratie
 • Zelfvertrouwen
 • Discipline
Maak kennis met onze Monkeys!
KEI Kung Fu Crane
Kung Fu Crane

6 – 8 jaar

Onze Cranes bezitten meer kracht en motoriek. Op speelse wijze leren zij verschillende traditionele Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij zelfvertrouwen, discipline en concentratievermogen. De juiste balans tussen structuur, discipline, speelsheid en uitdaging maakt onze lessen leuk en leerzaam.

Cranes leren:

 • Behendigheid
 • Moed
 • Doorzettingsvermogen
 • Focus
 • Discipline
 • Zelfverdediging
Train mee met onze Cranes!
KEI Kung Fu Tiger
Kung Fu Tigers

9 – 11 jaar

Op deze leeftijd zijn Tigers graag creatief bezig en leren zij probleem oplossend denken. In onze lessen worden zij uitgedaagd met complexere oefeningen en technieken. Terwijl zij zelfverdediging en vechtsporttechnieken trainen, leren Tigers ook hoe zij zich als individu positief uit kunnen drukken.

Tigers leren:

 • Samenwerken
 • Zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal
 • Assertiviteit
 • Anti-pesten
 • Zelfverdediging
Leer Kung Fu met onze tijgers!

Kung Fu leren? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

KEI Kung Fu gelooft in het stimuleren van actieve sporten als Kung Fu en padel, zeker op jonge leeftijd. Voor de eigen ontwikkeling van het kind is het erg belangrijk om eerst te focussen op de basis, vinden we bij KEI Kung Fu. Denk hierbij aan het leren je verbaal uit te drukken, je lichaam te leren controleren en zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Aspecten waar veel aandacht aan wordt gegeven bij KEI Kung Fu.

Benieuwd of Kung Fu lessen of padel lessen in Amsterdam geschikt zijn voor jouw kind? KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de moderne Academie in het centrum van Amsterdam en Kung Fu. Daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Doe je mee?

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt coordinatie

Kung Fu komt terug in alles wat we doen. Het komt terug in de manier waarop we onze jas aan- of uittrekken. Het komt terug in hoe we omgaan met mensen. Alles is Kung Fu – Jackie Chan as Mr. Han, ‘Karate Kid’.

Kung Fu voor iedereen in Amsterdam en omstreken

Bij KEI Kung Fu geven wij je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, variërend van €79,- tot €149,- per maand. Een “one size fits all” aanpak zul je bij ons niet vinden. Wij vertellen je natuurlijk graag meer en laten je ontdekken wat Kung Fu voor jou kan betekenen! Kom je eens langs in onze prachtige en moderne Academie in het centrum van Amsterdam?