Kung Fu vs. Taekwondo lessen in Amsterdam

Zowel Taekwondo lessen in Amsterdam als Kung Fu lessen zijn populaire sporten voor kinderen. Taekwondo vindt zijn origine in Korea en is, vergeleken met Kung Fu, een jonge Martial Art. Het element dat beide krijgskunsten met elkaar gemeen hebben is het vinden van balans tussen body, mind & spirit dat een positieve invloed heeft op alle aspecten in het leven. De gedeelde filosofie maakt dat zowel Taekwondo als Kung Fu streven naar het zijn van de beste versie van jezelf. Skills als doorzettingsvermogen, discipline, zelfcontrole en zelfvertrouwen zijn skills die door zowel Kung Fu als Taekwondo vergroot worden. Vaardigheden die KEI Kung Fu de zogenaamde lifeskills noemt, omdat het uw kind gedurende de rest van zijn of haar leven helpt bij bijvoorbeeld werk, school, sociale situaties of conflicten.

 

Hoewel Kung Fu en Taekwondo lessen in Amsterdam van de buitenkant wellicht veel op elkaar lijken, zijn er in essentie ook een aantal grote verschillen. Wing Chun, één van de vele Kung Fu stijlen, gebruikt de energie en kracht van de tegenstander om te overwinnen. Het staat bekend om efficiënte en makkelijk te leren technieken. De focus van Taekwondo ligt vooral op snelheid, precisie en kracht. Daarbij worden veel combinaties afgemaakt met een variëteit van verschillende harde trappen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen snelle-, draaiende-, springende- en hoge trappen. Het doel is om de tegenstander in de taille of hoger te raken en niet te mikken op de benen. Omdat Kung Fu meer uitgaat van reageren op instinct en de technieken eenvoudig te leren en toe te passen zijn, is het een vorm die makkelijker in de praktijk gebracht kan worden, bijvoorbeeld in een gevecht of als zelfverdediging.

 

Omdat Kung Fu en Taekwando lessen in Amsterdam op elkaar lijken is het moeilijk zeggen welke sport beter bij uw kind past. Wat wij graag willen benadrukken is dat Kung Fu een sport is die geschikt is voor iedereen en ook zeker voor fysiek minder sterke kinderen. Ongeacht leeftijd, geslacht, leeftijd of gewicht. Door je eigen lichaam goed te kennen en de energie van je tegenstander te gebruiken, is het mogelijk de sterkere tegenstander te verslaan. Wij laten je kind heel graag kennismaken met Kung Fu, natuurlijk op een speelse manier. Daarom bieden we gratis proeflessen aan, doe je mee?

Gratis proefles boeken
Bij KEI Kung Fu beginnen we van binnenuit en ligt de focus niet enkel op het fysieke, externe, element

Wat is Kung Fu?

Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst en kent zijn oorsprong in China. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is Kung Fu niet ontwikkeld door de monniken in Shaolin. Deze monniken hebben er echter wél een positieve invloed gehad. Voor de monniken stonden drie pilaren altijd centraal in hun manier van leven en deze drie pilaren vormen tegenwoordig nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: balans tussen mind, body en spirit.

Met de komst van Chinezen in Europa, en natuurlijk door bekendheid van Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu inmiddels ook in de westerse wereld niet meer weg te denken. Een populaire stijl binnen Kung Fu is Wing Chun, die zich typeert door korte en snelle bewegingen. De legende gaat dat mevrouw Yim Wing Chun deze stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. De stijl is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Leer je eigen lichaam kennen en te beheersen om zo sterkere tegenstanders te verslaan.

Ontwikkeling van life skills bij KEI Kung Fu in Amsterdam

Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam en bewegingen rond het 6e levensjaar. Daarom adviseren wij er bij KEI Kung Fu voor om vóór deze leeftijd te starten met Kung Fu, vanaf hun 4e. Op deze manier beïnvloeden we het onbewuste van het kind en creëren we bepaalde lichamelijke gewoontes die, als een kind ouder wordt, automatismen worden. We maken ze onbewust bekwaam.

Het is belangrijk dat jonge kinderen (4 tot 6 jaar) Kung Fu leuk vinden. Daarom focussen we ons bij de monkeys op het fysiek sterker maken van kinderen op een spelende wijze, in tegenstelling tot traditionele Kung Fu. Bij de oudere kinderen (6 tot 11 jaar) ligt de focus op andere elementen, omdat kinderen van deze leeftijd in staat zijn complexere bewegingen te leren. Tijdens de lessen ligt de focus o.a. op de ontwikkeling van discipline, zelfvertrouwen en het verbeteren van verbale capaciteiten.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt zelfvertrouwen
KEI Kung Fu Monkey
Kung Fu Monkey

4 – 5 jaar

Speelsheid en plezier staan bij onze jongste leerlingen centraal.  Zij worden in onze lessen op speelse wijze ondersteund in hun mentale en motorische ontwikkeling. Wij dagen op een leuke manier uit om fysieke én sociale vaardigheden te ontwikkelen. Onze 4 en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu.

Monkeys leren:

 • Balans
 • Coördinatie
 • Kracht
 • Concentratie
 • Zelfvertrouwen
 • Discipline
Maak kennis met onze Monkeys!
KEI Kung Fu Crane
Kung Fu Crane

6 – 8 jaar

Onze Cranes bezitten meer kracht en motoriek. Op speelse wijze leren zij verschillende traditionele Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij zelfvertrouwen, discipline en concentratievermogen. De juiste balans tussen structuur, discipline, speelsheid en uitdaging maakt onze lessen leuk en leerzaam.

Cranes leren:

 • Behendigheid
 • Moed
 • Doorzettingsvermogen
 • Focus
 • Discipline
 • Zelfverdediging
Train mee met onze Cranes!
KEI Kung Fu Tiger
Kung Fu Tigers

9 – 11 jaar

Op deze leeftijd zijn Tigers graag creatief bezig en leren zij probleem oplossend denken. In onze lessen worden zij uitgedaagd met complexere oefeningen en technieken. Terwijl zij zelfverdediging en vechtsporttechnieken trainen, leren Tigers ook hoe zij zich als individu positief uit kunnen drukken.

Tigers leren:

 • Samenwerken
 • Zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal
 • Assertiviteit
 • Anti-pesten
 • Zelfverdediging
Leer Kung Fu met onze tijgers!

Kung Fu leren? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

KEI Kung Fu gelooft in het stimuleren van individuele sporten als Kung Fu en Karate, zeker op jonge leeftijd. Voor de eigen ontwikkeling van het kind is het namelijk belangrijk om eerst te focussen op de basis. Denk hierbij aan het leren je verbaal uit te drukken, je lichaam te leren controleren en zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Aspecten waar veel aandacht aan wordt gegeven bij KEI Kung Fu.

Jouw kind zelf Kung Fu lessen of Taekwondo lessen in Amsterdam laten ervaren?? KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de moderne Academie in het centrum van Amsterdam en Kung Fu. Daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Doe je mee?

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt coordinatie

Kung Fu komt terug in alles wat we doen. Het komt terug in de manier waarop we onze jas aan- of uittrekken. Het komt terug in hoe we omgaan met mensen. Alles is Kung Fu – Jackie Chan as Mr. Han, ‘Karate Kid’.

Kung Fu voor iedereen in Amsterdam en omstreken

Bij KEI Kung Fu geven wij je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, variërend van €79,- tot €149,- per maand. Een “one size fits all” aanpak zul je bij ons niet vinden. Wij vertellen je natuurlijk graag meer en laten je ontdekken wat Kung Fu voor jou kan betekenen! Kom je eens langs in onze prachtige en moderne Academie in het centrum van Amsterdam?