Qigong voor een sterker immuunsysteem

Hoe blijf je actief in deze gekke tijden? We kunnen niet samenkomen in onze KEI Kung fu Academy, maar we kunnen allemaal actief blijven in onze eigen huizen. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van Qigong. Qigong biedt een verbeterde gezondheid en een verhoogd gevoel van welzijn. Benieuwd hoe dat zit? Lees deze blog voor meer informatie over Qigong.

Qigong tijdens het Corona-tijdperk

Na het uitbreken van het Coronavirus worden mensen in Amsterdam en ook in de rest van de wereld aangemoedigd om thuis te blijven. Dit soort isolatie zorgt voor de belemmering van allerlei dagelijkse activiteiten, waaronder sport. Voor onze leden van KEI Kung Fu hebben we virtuele trainingen georganiseerd zodat men kan blijven trainen zonder het huis te verlaten, hoewel dit niet de ideale situatie is. Een voordeel is dat het beoefenen van Qigong en mediatie vanuit het comfort van jouw eigen huis gedaan kunnen worden, ook nu er de komende tijd geen toegang is tot een (kung-fu) school. In China, waar het virus massaal is uitgebroken, bloeit de beoefening van Qigong op, omdat Chinezen worden aangemoedigd thuis te blijven. Zelfs Chinese artsen gebruiken deze oefeningen bij hun patiënten.

Naast dat Kung Fu het lichaam versterkt, kan het ook veel doen om gevoelens van angst te verlichten. Sinds het uitbreken van het virus delen veel beroemde atleten hun routines met de wereld via social media. Deze zijn niet alleen gemaakt om mensen in beweging te houden, maar ook om grote hoeveelheden stress te verlichten. Met kung-fu kan thuis hetzelfde bereikt worden.

 

Doordat wereldwijd zoveel mensen in isolatie zitten of in quarantaine worden geplaatst, is dit het moment om Qigong alleen nog maar meer te beoefenen. Qigong-oefeningen hebben geen apparatuur of veel ruimte nodig. Daarbij is het vrij makkelijk om te leren. We zijn daarom ook blij deze online lessen te kunnen aanbieden aan onze leden, om hen middelen te geven waarmee ze hun gezondheid kunnen ondersteunen.

 

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

 

Gezond perspectief: Focus op meditatie, immuunsysteem en gezondheid

Belangrijk in deze tijd is om kalm te blijven en realistisch perspectief te behouden. Collectief ervaart men angst, maar toegeven aan deze angst zorgt alleen maar voor negatieve beïnvloeding van ons mentaal welzijn en bovendien verzwakt het het immuunsysteem. Dat terwijl we juist op dit moment ons immuunsysteem moeten versterken. We moedigen je daarom aan je niet machteloos te voelen in deze situatie: er is genoeg wat je kunt doen aan voorzorgsmaatregelen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen. Denk hierbij aan voldoende rust, gezonde voeding, etc. Daarnaast kun je je immuunsysteem en algehele gezondheid versterken middels Qigong-oefeningen, meditatie, bewuste ademhaling, enz., die allemaal effectief zijn in het verminderen van stress en het stimuleren van je vitale, interne energie (Qi). Iedere vorm van beweging is gezond, maar Qigong-oefeningen die zich richten op specifieke bewegingen, een goede ademhaling, mentale focus en vitale energieversterking zijn zeer effectieve middelen om je gezondheid te ondersteunen in deze bijzondere periode.

Als u vragen heeft, beantwoorden we die graag. Neem gerust contact op via e-mail of telefoon.