Waarom En Hoe Geven Wij Jonge Kinderen Kung Fu Les?

Kinderen Kung Fu leren lijkt wellicht een uitdaging. Dat zou het ook zeker zijn wanneer we geen plan tijdens de les hadden. Desalniettemin weten we wat het doel is en dat is NIET het creëren van de volgende, nieuwe 6-jarige Bruce Lee.  

 

5 DOELEN WAAR ONS VECHTSPORTPROGRAMMA VOOR KINDEREN ZICH OP RICHT:

1. Het verbeteren van leervermogen door kinderen te leren zich beter te concentreren en hun aandacht erbij te houden.

2. Het ontwikkelen van fysieke coördinatie en lichaamsbewustzijn.

3. Het aanleren van onze waarden, waarbij het respecteren en aanmoedigen van anderen centraal staat.

4. Het ontwikkelen van sociale vaardigheden door middel van teamwork.

5. En uiteraard: de basis van onze zelfverdedigingstechnieken.


Als vechtsportleraren begrijpen we dat de behoeften van ouders en kinderen het afgelopen jaar
veranderd kunnen zijn. Met digitale, virtuele leeromgevingen en sociaal gedistantieerde instructie in de klas, hebben ook vechtsportscholen zich moeten aanpassen. Wij (als schooleigenaren) zijn zelf ook ouders van jonge kinderen en begrijpen hoe lessen gegeven moeten worden om de aandacht van jonge kinderen erbij te houden, in een positieve leeromgeving. Hoe wij dat precies doen? Door de volgende richtlijnen aan te houden!

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

 

1. PLEZIER!

Leren leuk maken is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge leerlingen. Voor jonge kinderen draait hun leven om spelen- en tijdens het spelen worden (onbewust) allerlei belangrijke functies ontwikkeld. Spelen is dus iets wat wij stimuleren en meenemen in onze richtlijnen. We willen dat iedere student uitblinkt op zijn/haar manier, maar het is net zo belangrijk dat studenten het naar hun zin hebben. Plezier betekent echter niet dat deze manier van lesgeven ten koste gaat van respect, discipline en de structuur van de klas.

 

2. ONZE FOCUS LIGT NIET OP PERFECTIE.

In dit vroege stadium maken we ons niet druk om precieze details. Een sterke fundering bouwen is vele malen belangrijker! Het uitproberen van nieuwe bewegingen, het ontwikkelen van coördinatie en onthouden van basisvormen staat centraal. Met verloop van tijd schaven we de technieken bij.

 

3. VAAK DEMONSTREREN

Jonge kinderen leren door te kopiëren en dit is waar sommige van hen het leuk vinden om als leider of ster van de show op te treden. Wij leren onze kinderen dat iedereen het waard is om vooraan te staan: je mag altijd fouten maken. Leerlingen leren zo de beginselen van leiderschap, wat tevens een grote les is voor het zelfvertrouwen van leerlingen. Anderen volgen en raken geïnspireerd door degene vooraan de klas!

 

4. HOUD HET FRIS!

Als ouder van een jong kind weet u hoe het met de (korte) aandachtspanne gesteld kan zijn. Het is daarom cruciaal dat we onze oefeningen in korte segmenten doen en het leren van technieken te verwerken in verschillende oefeningen, zodat er genoeg afwisseling is tijdens de les.

 

5. BELOON INSPANNINGEN – MOEDIG  DEELNEMEN AANVAAK VIEREN!

In eerste instantie gaat het er niet om of de oefening “goed” is uitgevoerd of niet, maar om de inspanning. Het is cliché, maar het belangrijkste is echt dat onze kinderen hun best doen en dit laten zien. En verlegen kinderen? Zij worden aangemoedigd maar nooit gedwongen om een inspanning te leveren. Dit is belangrijk om hun gevoel van eigenwaarde op te bouwen. Natuurlijk willen we hun inspanningen vieren, maar we willen geen “valse lof” geven, omdat dit het kind geen goed doet, en ze weten dat het niet echt is.

 

6. VOOR STUDENTEN: VERGELIJK JEZELF NIET MET ANDEREN

Wanneer studenten zichzelf vergelijken met anderen, gebeurt er een van de twee dingen:

1. Ze krijgen een vals gevoel van superioriteit. 2. Ze krijgen een vals gevoel van inferioriteit. We herinneren studenten eraan dat ze winnen wanneer ze een goede inspanning leveren– niet wanneer ze ‘beter’ zijn dan een ander. Het leren van Kung Fu is een team effort. Iedere persoon, kind of volwassene, heeft een ander onderdeel waarin zij uitblinken. In de Kwoon respecteren we dit van elkaar en is dit een kans om van elkaar te leren, niet om te polariseren.


Dit zijn slechts een paar redenen wa
arom ouders van onze kinderen van ons vechtsportprogramma houden;en wij van het lesgeven aan kinderen. Wij hopen dat u uw kind de kans geeft om vechtsport uit te proberenbij KEI Kung Fu! U zult versteld staan waar uw kind al na een paar lessen toe in staat is. Daar hebben wij alle vertrouwen in.

Doe je een keer mee? Dit kan vrijblijvend! Neem contact met ons op via e-mail of telefoon