Waarom Kung Fu?

De voordelen van Kung Fu lessen

Martial Arts

Martial Arts is een verzameling van alle vechttechnieken en – tradities over de hele wereld. Met zekerheid kunnen we stellen dat alle Martial Arts leiden tot een betere fysieke gesteldheid. Daarnaast vergroten de ze je zelfverdedigingsvaardigheden, zelfcontrole, doorzettingsvermogen en discipline. Daarnaast is respect een element die in alle Martial Arts terugkomt. Afhankelijk van het land waar de Martial Art is ontstaan, heeft iedere vechtsport of -kunst zijn eigen karakteristieken. Zo staat Taekwondo bekend om de krachtige trappen waar veel combinaties mee eindigen, gaat Kickboksen vooral om techniek gecombineerd met brute kracht en gebruik je bij Judo en Kung Fu de kracht van je tegenstander om hem of haar te overmeesteren.

Mentale gezondheid

Het mentale aspect komt gelukkig bij veel Martial Arts aan bod. Toch geloven wij dat Kung Fu één van de weinige Martial Art is waarbij zoveel wordt geïnvesteerd in de interne cultivering. De balans tussen body, mind en spirit blijft aan de basis staan van de vechtkunst. Door veel te focussen op de details van hand- en traptechnieken, houding en ademhaling, wordt de geest ook indirect getraind.

Kung Fu als lifestyle

Door te blijven cultiveren in innerlijke kracht, wordt het lichaam sterker. Zelfs als fysieke kracht achteruitgaat door de leeftijd. Kracht komt van binnenuit en vult alles aan de buitenkant aan. Daarnaast kent Kung Fu ontzettend veel verschillende bewegingen. Hoe meer technieken iemand beheerst, hoe meer technieken verbetert en geperfectioneerd moeten worden. Een vechtkunst dus, waarbij je nooit raakt uitgeleerd.

Benieuwd of Kung Fu iets voor jou is? Neem actie en probeer een gratis proefles! 

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu vs. andere sporten

Waarom is Kung Fu zo populair? KEI Kung Fu heeft de vechtkunst vergeleken met andere sporten. Hieronder vind je een aantal interessante vergelijkingen:

 

“Bij KEI Kung Fu wordt je uitgedaagd om met én tegen jezelf te trainen, zodat je de beste versie van jezelf wordt”

sifu en eigenaar Lai-Wing Hau

 

KEI Kung Fu in Amsterdam. De competitie is met jezelf, niet met anderen.

Kung Fu verhoogt zelfvertrouwen

Kung Fu les voor kinderen

In onze prachtige academie in het centrum van Amsterdam verwelkomen we kinderen vanaf 4 jaar en ouder. Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam rond het 6e levensjaar. Daarom stimuleren wij om met Kung Fu te beginnen vóór deze leeftijd. Zo beïnvloeden we het onbewuste van het kind en trainen we bepaalde lichamelijke gewoontes die op een latere leeftijd automatisme wordt. Denk hierbij aan een goede houding, juiste ademhaling en goede motoriek.

Afhankelijk van de leeftijd van het kind hebben de lessen andere focuspunten. Zo richten we ons op de jongste groep (4 tot 6 jaar) vooral op het leren op een spelende wijze, zo verbeteren onze jongste studenten hun balans, kracht, coördinatie en concentratie. Voor kinderen tussen de 6-8 jaar ligt de focus vooral op moed, doorzettingsvermogen, focus en discipline en starten we me zelfverdediging. In de lessen van de oudste kinderen, 9-11 jaar, houden we ons veel bezig met samenwerken, lichaamstaal, assertiviteit, anti-pesten en zelfverdediging.

Jouw kind kennis laten maken met Kung Fu? Komt langs voor een gratis proefles

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Vechtkunst voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke kracht

 

Kung Fu voor volwassenen

Kung Fu kent vele verschillende stijlen. Zo zijn er de noordelijke en zuidelijke stijlen. Wing Chun is één van de zuidelijke stijlen die KEI Kung Fu leert. Deze stijl is ontwikkeld, zo gaat de legende, door mevrouw Yim Wing Chun en haar leraar Ng Mui. Omdat deze stijl is ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen, is deze stijl van Kung Fu toegankelijk voor iedereen. Man of vrouw, jong of oud, nieuw of ervaren, iedereen kan Kung Fu leren. Cultiveer in je innerlijke kracht en energie en leer de kracht van je tegenstander gebruiken om hem of haar te overmeesteren. Typische technieken die terugkomen in Kung Fu lessen zijn Chi Sau (de klevende hand), Song (kalm en ontspannen) en Chain Punches.

Omdat Kung Fu geen vechtkunst is die in een paar weken te leren valt, wordt er een hoeveelheid doorzettingsvermogen en discipline verwacht van onze leerlingen. De basis van Kung Fu begint bij het leren van de fundamentele houding, ademhaling, stoten, trappen en overgangen. In een later stadium wordt er ook veel aandacht besteed aan de details, structuur en beweging van de standaard vaardigheden. Door te blijven focussen op de details, blijven we investeren in onze innerlijke kracht. Omdat er zoveel verschillende technieken zijn, is het moeilijk ooit echt uitgeleerd te raken. Hoe meer Kung Fu technieken iemand beheerst, hoe meer deze technieken gefinetuned  moeten worden.

Kung Fu beoefenen bij KEI Kung Fu is een voortdurende inspanning waarbij je je concentreert op het proces en niet op het eindresultaat. Tijdens de lessen worden onze studenten aangemoedigd om te streven naar verbetering van hun persoonlijke karakter. De nadruk wordt gelegd op het leren begrijpen en respecteren van zichzelf en anderen. Studenten worden aangemoedigd om de filosofie van body, mind en spirit in praktijk te brengen, niet alleen in hun vechtsportbeoefening, maar in elk aspect van hun leven.

Kom je langs voor een gratis proefles?

GRATIS PROEFLES BOEKEN