Wat je moet weten: beginnen met Martial Arts als volwassene of jong-volwassene

Kung Fu beoefenen levert veel voordelen op ongeacht je leeftijd of achtergrond. Kung Fu binnen de academie van KEI is een uitdagend- maar ook leuk programma waarmee je jouw fysieke fitness verbetert, zelfverdedigingstechnieken leert en traditionele Kung Fu waarden leert te integreren in jouw persoonlijke leven; zoals discipline, hard werken voor je doelen en respect.

Kort samengevat: Martial Arts beoefenen verbetert dus niet alleen fysiek welzijn, maar ook mentaal!

Is het te laat voor mij om te beginnen als volwassene of jong-volwassene?

Überhaupt zijn we er bij KEI Kung Fu van overtuigd dat je nooit te oud bent om iets nieuws te proberen. Of je jezelf nu een competitieve atleet vindt of een bankhanger, onze Martial Arts lessen zijn laagdrempelig en kunnen veel voor iemand betekenen. Wat hierbij helpt is dat ons curriculum gestructureerd is en erop is gebaseerd om studenten van A tot Z te begeleiden, waarbij we beginnen met de meest fundamentele onderdelen van Martial Arts. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent of wat je fitness niveau is, instappen bij A kan iedereen.

Ik was nooit echt geïnteresseerd in sport zoals anderen

Wanneer teamsporten zoals voetbal, hockey en basketbal niet jou ding zijn (om zelf te beoefenen althans), kan Kung Fu interessant zijn voor jou. Beginnen met Martial Arts is een individuele bezigheid- tegelijkertijd helpen studenten elkaar in hun individuele proces (en dat is ook het mooie ervan). Om te beginnen met Kung Fu hoef je geen voorafgaande ervaring te hebben of specifieke skill sets. Wij beschouwen onze academie als een veilige ruimte waarin studenten progressie maken op hun eigen tempo. Als je dit wilt echt wilt ervaren raden wij vooral aan om onze academie eens te bekijken, met onze studenten te spreken of een proefles te doen.

 

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

 

Kan ik Martial Arts leren terwijl ik al een andere sport doe?

Bij KEI trainen veel studenten die naast Kung Fu nog andere disciplines beoefenen. Aangezien Kung Fu een breed scala aan voordelen heeft, zoals het ontwikkelen van focus, conditie, mentale kalmte, emotionele veekracht, precisie en coördinatie; kun je je voorstellen dat deze skills ook van pas kunnen komen binnen andere disciplines. Kung Fu is daarom uitermate geschikt als cross-training discipline.

Moedigt Martial Arts geweld aan?

Onze academie richt zich op zelfcontrole en de-escalatie van gevaarlijke situaties. Onze studenten leren effectieve zelfverdedigingstechnieken en oefenen dit in een gecontroleerde omgeving. Al onze lessen worden gefaciliteerd door ervaren docenten die veiligheid en plezier waarborgen.

Wat zijn de voordelen (op iedere leeftijd)?

Om dit echt te begrijpen moet je het komen ervaren, maar om een beeld te geven van wat het beoefenen van Kung Fu teweeg kan brengen, delen wij een top 8.

1. Conditie. Hier is zeker aandacht voor tijdens iedere les. Spieren worden versterkt tijdens conditietraining evenals wanneer je stoten/trappen geeft of bijvoorbeeld oefent met sparren. We werken op een functionele manier aan de conditie omdat een verbeterde conditie een bijproduct is van onze trainingen. Met de tijd wordt het uithoudingsvermogen steeds hoger.

2. Flexibiliteit en wendbaarheid. Kung Fu beoefenen bevordert beide, evenals je coördinatie.

3. Postuur. We weten hoe belangrijk een goed postuur is, helemaal in een tijd waarin we meer zitten dan ooit. Binnen ons programma kun je leren om op een zeer diep niveau lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en het postuur van het lichaam te verbeteren waardoor je je dagelijks beter voelt.

4. Gewichtscontrole. Uiteraard worden er flink wat calorieën verbrand wanneer je Kung Fu beoefent, met name tijdens onze KEI Fit klassen waarin we ons uitsluitend richten op fitness (middels Martial Arts oefeningen). Het helpt onze studenten om zich fit te voelen en hun gewicht op pijl te houden.

5. Mentale gezondheid: Bewegen an sich is inmiddels door de wetenschap ontdekt als misschien wel de beste vorm van antidepressiva. Kung Fu heeft als extra voordeel dat je niet alleen lichamelijk bezig bent, maar ook mentale en emotionele balans een rol speelt. Wanneer je als volwassene (of jong-volwassene) steeds beter wordt in jezelf verdedigen, groeit je zelfvertrouwen, verlaagt het stress/angst en kan het enorm helpen met je concentratie en focus in het leven buiten onze academie.

6. Doelen stellen en behalen. Binnen ons programma zijn studenten altijd bezig om toe te werken naar het volgende niveau en de volgende band. Iedere band die gehaald wordt is een prestatie op zich en zo werkt de student toe naar zijn/haar persoonlijke doelen.

7. Respect. Dit is de kern van Kung Fu en van onze studenten wordt dan ook verwacht dat zij zichzelf, andere studenten en de docenten behandelen en benaderen met respect ten alle tijden.

8. Community. Met name vanwege alle bovenstaande voordelen, is het makkelijker voor mensen om gelijkgestemden te vinden en vrienden te maken binnen de academie. Wij vinden het uitermate belangrijk om met onze academie een plek te kunnen creëren waarin onze studenten het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van ons team, sociale connecties kunnen maken en blijvende vriendschappen kunnen ontwikkelen.

Kung Fu beoefenen kan als (jong) volwassene een enorme positieve impact hebben en een fantastische ervaring zijn. Ben jij- of is jouw zoon of dochter geïnteresseerd om te beginnen met Kung Fu? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende proefles (en/of meer informatie).