Kung Fu lessen vs. hockey lessen in Amsterdam

Kung Fu en hockey lessen in Amsterdam zijn beide erg populair als sport voor (jonge) kinderen. Toch stimuleren wij om op jonge leeftijd te starten met Kung Fu. Voor de eigen ontwikkeling van het kind is het namelijk belangrijk om eerst te focussen op de basis. Denk hierbij aan het leren je verbaal uit te drukken, je lichaam te leren controleren en zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Aspecten waar tijdens een hockeytraining weinig tot geen aandacht aan wordt gegeven.

Het gevaar van teamsporten is dat een meer onzeker kind verdwijnt in de groep en wordt ondergesneeuwd door overmoedige kinderen, zeker als een kind deze basis skills nog niet goed heeft ontwikkeld. Met Kung Fu als basis kunnen kinderen de geleerde skills ook inzetten als zij later, of tegelijkertijd, andere (team)sporten willen beoefenen.

 

De kunst van Kung Fu ervaren? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

Liever Kung Fu lessen of hockey lessen in Amsterdam? KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de Academie in Amsterdam en Kung Fu, daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Twijfel je over een proefles voor je kind? Lees dan vooral verder en kom erachter welke voordelen Kung Fu lessen biedt ten opzichte van hockey en andere sporten.

Gratis proefles boeken
Bij KEI Kung Fu beginnen we van binnenuit en ligt de focus niet enkel op het fysieke, externe, element

Wat is Kung Fu?

Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst en kent zijn oorsprong in China. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is Kung Fu niet ontwikkeld door de monniken in Shaolin. Deze monniken hebben er echter wél een positieve invloed gehad. Voor de monniken stonden drie pilaren altijd centraal in hun manier van leven en deze drie pilaren vormen tegenwoordig nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: balans tussen mind, body en spirit.

Met de komst van Chinezen in Europa, en natuurlijk door bekendheid van Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu inmiddels ook in de westerse wereld niet meer weg te denken. Een populaire stijl binnen Kung Fu is Wing Chun, die zich typeert door korte en snelle bewegingen. De legende gaat dat mevrouw Yim Wing Chun deze stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. De stijl is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Leer je eigen lichaam kennen en te beheersen om zo sterkere tegenstanders te verslaan.

Ontwikkeling van life skills bij KEI Kung Fu in Amsterdam

Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam en bewegingen rond het 6e levensjaar. Daarom adviseren wij er bij KEI Kung Fu voor om vóór deze leeftijd te starten met Kung Fu, vanaf hun 4e. Op deze manier beïnvloeden we het onbewuste van het kind en creëren we bepaalde lichamelijke gewoontes die, als een kind ouder wordt, automatismen worden. We maken ze onbewust bekwaam.

Het is belangrijk dat jonge kinderen (4 tot 6 jaar) Kung Fu leuk vinden. Daarom focussen we ons bij de monkeys op het fysiek sterker maken van kinderen op een spelende wijze, in tegenstelling tot traditionele Kung Fu. Bij de oudere kinderen (6 tot 11 jaar) ligt de focus op andere elementen, omdat kinderen van deze leeftijd in staat zijn complexere bewegingen te leren. Tijdens de lessen ligt de focus o.a. op de ontwikkeling van discipline, zelfvertrouwen en het verbeteren van verbale capaciteiten.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt zelfvertrouwen

Kung Fu komt terug in alles wat we doen. Het komt terug in de manier waarop we onze jas aan- of uittrekken. Het komt terug in hoe we omgaan met mensen. Alles is Kung Fu – Jackie Chan as Mr. Han, ‘Karate Kid’.

De relatie tussen Kung Fu en hockey

Hoewel Kung Fu en hockey weinig raakvlakken lijken te hebben, is er zeker een connectie tussen de twee sporten. Deze connectie zit ‘m vooral in het feit dat een kind die hockeyt veel profijt heeft door het trainen met Kung Fu.

Stevige houding, zelfvertrouwen en explosiviteit

Zowel bij hockey lessen in Amsterdam als bij Kung Fu wordt veel contact gemaakt. En hoewel het soort contact niet hetzelfde is, maakt Kung Fu een kind sterker als voetbalspeler. We werken met kinderen namelijk aan hun houding en leren ze om stevig op hun benen te staan, een element die je zowel als verdediger als aanval goed kan gebruiken.

Daarnaast is er het mentale aspect. Kinderen ontwikkelen door Kung Fu meer zelfcontrole, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Skills die ook op het hockeyveld goed van pas komen als een kind niet zijn of haar beste wedstrijd speelt of in conflict raakt met een ander kind.

Als laatste is er de explosiviteit, oftewel het gebruik van je lichaamsenergie. Op het hockeyveld moet deze ingezet worden voor een snelle sprint. Tijdens een Kung Fu les is deze energie nodig voor de korte en snelle bewegingen die Kung Fu typeren. Door je ademhaling juist in te zetten kun je als kind je uithoudingsvermogen verbeteren. Wederom een skill die door het beoefenen van Kung Fu ingezet kan worden tijdens het hockeyen.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt coordinatie
KEI Kung Fu Monkey
Kung Fu Monkey

4 – 5 jaar

Speelsheid en plezier staan bij onze jongste leerlingen centraal.  Zij worden in onze lessen op speelse wijze ondersteund in hun mentale en motorische ontwikkeling. Wij dagen op een leuke manier uit om fysieke én sociale vaardigheden te ontwikkelen. Onze 4 en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu.

Monkeys leren:

 • Balans
 • Coördinatie
 • Kracht
 • Concentratie
 • Zelfvertrouwen
 • Discipline
Maak kennis met onze Monkeys!
KEI Kung Fu Crane
Kung Fu Crane

6 – 8 jaar

Onze Cranes bezitten meer kracht en motoriek. Op speelse wijze leren zij verschillende traditionele Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij zelfvertrouwen, discipline en concentratievermogen. De juiste balans tussen structuur, discipline, speelsheid en uitdaging maakt onze lessen leuk en leerzaam.

Cranes leren:

 • Behendigheid
 • Moed
 • Doorzettingsvermogen
 • Focus
 • Discipline
 • Zelfverdediging
Train mee met onze Cranes!
KEI Kung Fu Tiger
Kung Fu Tijgers

9 – 11 jaar

Op deze leeftijd zijn Tigers graag creatief bezig en leren zij probleem oplossend denken. In onze lessen worden zij uitgedaagd met complexere oefeningen en technieken. Terwijl zij zelfverdediging en vechtsporttechnieken trainen, leren Tigers ook hoe zij zich als individu positief uit kunnen drukken.

Tigers leren:

 • Samenwerken
 • Zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal
 • Assertiviteit
 • Anti-pesten
 • Zelfverdediging
Leer Kung Fu met onze tijgers!

Kung Fu voor iedereen in Amsterdam en omstreken

Bij KEI Kung Fu geven wij je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, variërend van €79,- tot €149,- per maand. Een “one size fits all” aanpak zul je bij ons niet vinden. Wij vertellen je natuurlijk graag meer en laten je ontdekken wat Kung Fu lessen voor jouw kind kan betekenen! Kom je eens langs in onze prachtige en moderne Academie in het centrum van Amsterdam?