Mindfulness trainingen met Kung Fu technieken

Ervaar jij ook spanning door deadlines, hele dagen achter je bureau zitten, multitasken en vergaderen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met Kung Fu technieken! De sterke focus op mindfulness en zelfbewustzijn levert namelijk veel voordelen op In het dagelijks leven. Je kan er bijvoorbeeld enorm van gaan groeien in het gebied van stressmanagement en productiviteit. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van Kung Fu voor mindfulness trainingen op kantoor.

Neem contact op!

Bewustzijn en innerlijke kracht staan centraal in Kung Fu

Kung Fu staat bij de meeste mensen bekend als een vechtsport. In werkelijkheid is Kung Fu niet gericht op vechten, maar op persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn en innerlijke kracht. Ja, door het beoefenen van Kung Fu technieken word je fysiek sterker, maar dat is slechts één van de voordelen. Met Kung Fu train je veel meer eigenschappen en vaardigheden, onder andere:

  • Discipline
  • Doorzettingsvermogen
  • Stressmanagement
  • Betere houding, in beweging en in rust

“In onze workshops en trainingen laat ik mensen binnen tien minuten inzien dat ze eigenlijk niet weten hoe ze gezond staan, zitten of bewegen. Binnen dertig minuten leren ze hun lichaam opnieuw kennen, daarna gaan we hun innerlijke kracht opbouwen: fysiek, maar ook mentaal. Één workshop maakt al een enorm verschil.” – Lai-Wing Hau, Sifu bij KEI Kung Fu

Voordelen van Kung Fu op kantoor

We kunnen de voordelen van Kung Fu opdelen in fysieke en mentale voordelen. Fysieke voordelen hebben betrekking op de algemene fitheid én ergonomische werkhouding van werknemers. Mentale voordelen zien we vaak in stressmanagement, zelfvertrouwen, concentratie en focus.

Fysieke voordelen

De juiste houding en bewegen voorkomt pijn en spanning in het lichaam. Juist door de hele dag achter een bureau te zitten zijn we ons niet meer bewust van onze houding, met als gevolg nek- en rugklachten, stijve spieren, vermoeide ogen en hoofdpijn. Natuurlijk kunnen we een ergonomische stoel kopen, ons bureau juist afstellen en advies krijgen over correcte beeldschermafstand. Maar, wie is er om jou gedurende de dag te controleren en bij te stellen? Daar ben je zelf verantwoordelijk voor.

Daarom begint een juiste houding volgens ons bij bewustzijn van je lichaam, voelen welke impact je houding heeft op wervels, botten en spieren. Dit speelt een grote rol in Kung Fu, voordat je aan de slag gaat met lichamelijke oefeningen om sterker en flexibeler te worden.

Mentale voordelen

Kung Fu technieken vergen discipline om complexe oefeningen te herhalen en verbeteren. Deze uitdaging zit in jezelf, het overwinnen van je eigen weerstand. De herhaling van deze technieken maken je niet alleen fysiek sterker. Jij versterkt hiermee je doorzettingsvermogen, discipline, concentratie, focus en zelfvertrouwen. Daarnaast zijn de technieken en oefeningen een manier om stress los te laten en je lichaam te helpen ontspannen.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zien mindfulness trainingen met KEI Kung Fu eruit?

Uiteraard is elke training afgestemd op de groepsgrootte, het aantal trainingsmomenten en de doelstelling van de organisator. Maar het belangrijkste is dat iedereen aan de slag kan met Kung Fu. Het instapniveau is voor iedereen anders, maar dat maakt in groepsverband niet uit omdat je focust op jezelf – zelfs in oefeningen die je met collega’s uitvoert. Wat kan je dan verwachten?

Het eerste half uur draait om bewustzijn. Je lichaam voelen, signaleren waar je druk of spanning voelt en proberen dit steeds meer in balans te krijgen. Binnen tien minuten hebben we hiermee de aandacht van de hele groep, want zelfs de meest sceptische deelnemer ontdekt dat hij of zij toch niet zo stevig staat.

We besteden aandacht aan ademhalingsoefeningen. Correct ademen is een eenvoudige manier om stress te reguleren, toch is het niet vanzelfsprekend. Veel mensen ademen automatische hoog, daarom besteden we aandacht aan laag ademen.

Vervolgens gaan we aan de slag met bewegingsoefeningen, alleen, in duo’s en kleine groepjes. De focus ligt niet op snelheid of kracht, maar op aandacht en precisie. Opnieuw ligt de nadruk op lichaamsbewustzijn én coördinatie. Deelnemers verbazen zich vaak over de kracht van simpele bewegingen.

Ter afsluiting dagen we iedereen uit een paar minuten te mediteren, liefst staand! Staand mediteren is namelijk een grotere uitdaging dan zittend mediteren. In onze Kung Fu school is één van de meest gehoorde complimenten van ouders dat we kinderen 2 minuten stil kunnen laten zitten, in onze workshops voor bedrijven dagen we de volwassenen uit hetzelfde te doen.

 

 

 

 

 

Kung Fu trainingen: aan de slag met mindfulness op kantoor

Onze deelnemers verbazen zich over de effectiviteit van onze workshops, ook omdat het beeld van Kung Fu bij de meeste mensen niet overeenkomt met de realiteit. Dit maakt onze lessen tot een leuke, verrassende en effectieve ervaring voor mensen in zeer uiteenlopende beroepen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Kung Fu workshops bij jou op werk? Neem contact op voor de mogelijkheden, we gaan graag met je in gesprek over de behoefte en groepsgrootte. Op basis daarvan doen we een voorstel voor de inhoud en het aantal workshops, dit kan verschillen van een eenmalige workshop tot een reeks van 10 workshops. Mail ons op info@keikungfu.nl of bel naar +31 (0)20 233 51 37

Neem Contact op!