De basis vaardigheden van Kung Fu leren

Kung Fu vindt zijn oorsprong in China. Vaak wordt gedacht dat Kung Fu is ontwikkeld door de monniken uit het Shaolin klooster. Dat is niet waar. De monniken hebben de vechtkunst wél beïnvloedt. Er zijn 3 pilaren die altijd centraal hebben gestaan in het leven van deze monniken en deze vormen vandaag de dag nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: een balans tussen mind, body en spirit.

Vooral door de populariteit van o.a. Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu zeker in Nederland niet meer weg te denken. Een bekende stijl binnen Kung Fu is Wing Chun. Een stijl die zich typeert door korte en snelle bewegingen. Het verhaal gaat dat mevrouw Yim Wing Chun de stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. Juist daarom is Wing Chun voor iedereen te leren, ongeacht geslacht, lichaamsbouw of leeftijd. Leer je body, mind en spirit beter begrijpen en dan is het met Wing Chun zelfs mogelijk je te verdedigen tegen fysiek sterkere tegenstanders.

Kung Fu lessen helpen je, naast het verbeteren van je lichamelijk conditie, een gezonde houding en ademhaling te ontwikkelen en leren je hoe je je spieren efficiënt gebruikt

 

kung-fu-leren

Waar bestaat een Kung Fu training uit? Meer over de basis van Kung Fu leren door middel van een reeks video’s

Geïnteresseerd in Kung Fu of net begonnen met Kung Fu lessen? Logisch dat er veel nieuwe informatie en Kung Fu technieken op je af komen. Om je op weg te helpen hebben we een reeks video’s opgenomen om je meer te leren over Kung Fu en veel gebruikte technieken. Voor zowel de geïnteresseerde als de beginner zijn deze video’s erg interessant omdat ze gaan over de absolute basis, denk aan ademhaling en houding. Wil jij niet digitaal maar in het echt Kung Fu ervaren, natuurlijk heten we je dan van harte welkom op onze gratis proeflessen bij KEI Kung Fu in Amsterdam.

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

Meer over de Basis van Wing Chun leren

Wing Chun is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht en fysieke kracht. De filosofie van Wing Chun gelooft in het belang van het overbrengen van innerlijke energie in confrontaties met sterkere tegenstanders. Door deze innerlijke energie centraal te stellen en vervolgens te combineren met Wing Chun technieken als Chi Sau (klevende hand), Song (kalm en ontspannen) en Chain Punches leer je jezelf te verdedigen en gevaarlijke tegenstanders te verslaanMet andere woorden, de kracht van ontspanning en snelheid is effectiever en minder vermoeiend – kost minder energie – dan pure fysieke kracht.

 

 

Kung Fu technieken beter beheersen? Begin bij het begin.

We laten je graag kennismaken met de lessen van KEI Kung Fu, maar willen je niet meteen in het diepe gooien. Daarom laten we je in een serie korte video’s graag zien welke aspecten aan de basis staan bij KEI Kung Fu. Denk aan de juiste ademhaling, het efficiënt gebruiken van je spieren en het absorberen en teruggeven van energie.

Laat je e-mail adres achter en krijg gratis toegang tot de verschillende video’s.

    Kijk direct verder!