Over KEI Kung Fu

KEI Kung Fu is een gloednieuwe Wing Chun academie in het centrum van Amsterdam. Wing Chun (wing tsun of ving tsun) is een vechtkunst uit het zuidoosten van China met diepe wortels in Hong Kong. Wing Chun is een bepaalde stijl uit de vechtsport Kung Fu waarin de nadruk ligt op korte en snelle bewegingen. Wing Chun is gericht op vechten op korte afstand. Bekende Wing Chun beoefenaars waren Yip Man en zijn leerling Bruce Lee. De oprichters van KEI Kung Fu willen deze traditionele sport met respect voor de eeuwenoude traditie op een moderne en hedendaagse manier inzetten. Jong en oud, van student tot master kan bij KEI Kung Fu werken aan zijn of haar conditie, kracht, focus, zelfvertrouwen en martial arts.

Wij zijn KEI

Wij streven altijd een echt clubgevoel na met ruimte voor elk individu. Een lidmaatschap bij KEI Kung Fu is meer dan alleen deelname aan zoveel lessen als je wilt, we combineren het beste van een sportschool, met het beste van martial arts en voegen daarbij een stuk persoonlijke begeleiding en mindfulness. We streven er in de toekomst naar om met workshops en events over thema’s als gezondheid, voeding, psychologie en cultuur rondom Wing Chun een echte community te bouwen samen met onze leden.

Schrijf je in voor een proefles

Meer balans

We leven in een wereld waarin veel mensen, jong en oud, het gevoel hebben constant in beweging te zijn of te moeten zijn. Kinderen kunnen druk ervaren op school, volwassenen in werkomgevingen maar ook in het sociale leven. KEI wil haar leerlingen in staat stellen door middel van Wing Chun die balans te ervaren, vast te houden en zelfs te ontwikkelen. Door bewuster te zijn van de geest en het lichaam, door bewuster te bewegen en daarmee ook zo nu en dan bewuster stil te staan.

KEI

Op zoek zijn naar die juiste balans is zoals de grote meesters ons al als boodschap meegaven een reis, waarbij de reis of de ontwikkeling belangrijker is dan het doel. Die reis staat centraal in onze naam, de op de natuur geïnspireerde naam “KEI”. Bij binnenkomst op onze locatie zie je onze KEI staan, deze mooie steen was ooit een ruw rotsblok. Door het werk van de natuur in de vorm van een rivier, door watererosie is deze in miljoenen jaren getransformeerd tot een prachtig object. Deze metafoor is waar KEI Kung Fu voor staat, wij willen de plek zijn waar iedereen in een prachtige omgeving, van jong tot oud en met behulp van Wing Chun aan zichzelf kan werken en daarmee een transformatie kan doormaken.

In elke KEI kan een prachtige diamant schuilen, voor ons betekent dat wij ons hard maken om voor samen met jou het beste eruit te halen. Dit doen we op een mooie, hedendaagse inspirerende manier en altijd met respect voor elkaar en eeuwenoude tradities.

Fasen in Wing Chun en ons leven

Enerzijds streven we naar een stuk balans, maar we hebben in een leven ook te maken met een samenspel van onevenwichtige factoren. Dat zie je ook terug in ons beeldmerk. Dit bestaat uit twaalf vlakken, elk qua vorm en grootte verschillend. Het bereiken van de juiste balans in een leven is dus een samenspel van legio factoren. Maar deze vlakken staan ook voor de ontwikkeling die je als mens en leerling doormaakt. Er zijn namelijk twaalf stadia van ontwikkeling, ook wel levels genoemd, van student tot aan black belt. De kleur geel die we in het logo zien terugkomen staat voor het hoogste level, dat van grandmaster.

KEI zelf ervaren

KEI Kung Fu is dé moderne school voor Kung Fu lessen in Amsterdam. Uiteraard staat zelfverdediging, zelfvertrouwen en martial arts centraal en zijn onze sifu’s getrainde experts in het overbrengen van deze eeuwenoude krijgskunst.Wil jij ervaren wat KEI Kung Fu is en wat het voor jou kan betekenen, schrijf je dan in voor een gratis proefles.

Gratis proefles

Het laatste KEI nieuws

Blijf op de hoogte van het KEI nieuws! Regelmatig geven wij een kijkje achter de schermen bij KEI, praten wij je bij over de laatste ontwikkelingen of delen we leuke informatie over onze lessen, leraren en Kung Fu.

KEI Kung Fu Belt Ceremony- Spring 2024

Our confident Kung Fu Monkeys, Cranes & Tigers made it through testing week recently and we couldn’t be more proud! Lees verder

Getting More Committed To Yourself: How Martial Arts Can Help

Learn to get more committed to yourself through the practice of martial arts Lees verder

Things you don’t want in a new martial arts practice. Read about it here. Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief