Origineel bedrijfsuitje? De voordelen van Kung Fu in een werkomgeving

Wil jij op werk meer aandacht besteden aan veiligheid, mentale gezondheid of een goede werkhouding? Kung Fu is misschien niet de eerste workshop of cursus waar je dan aan denkt. Toch biedt Kung Fu voordelen waarmee je aan elk van deze doelen werkt, ook in zakelijke situaties. In dit artikel vertellen we je daarom meer over Kung Fu, de voordelen van Kung Fu in een werkomgeving en onze visie op deze sport.

Neem contact op!

Wat is Kung Fu?

Bij Kung Fu denken de meeste mensen al snel aan vechtsport, zoals Taekwondo, Karate of Kickboksen. Toch klopt dit beeld niet helemaal. Ja, Kung Fu is een synoniem geworden voor vechtkunst en martial arts. Maar, de nadruk ligt bij Kung Fu niet op vechten én er is geen wedstrijdaspect. Wel word je door Kung Fu te beoefenen sterker, leniger en behendiger, waardoor je Kung Fu vaardigheden ook in kunt zetten ter zelfverdediging.

In de Chinese taal is Kung Fu de studie, het leren en oefenen van één bepaalde vaardigheid of taak. Kung Fu kan toegepast worden in school, sport, zaken of persoonlijke ontwikkeling. In de twintigste eeuw werd Kung Fu door Chinezen voor het eerst toegepast voor het perfectioneren van krijgskunst. Tijd, energie en geduld zijn essentieel, waar je Kung Fu ook toepast. De focus ligt niet op het behalen van een hogere rang of nieuw level, maar mentale en fysieke discipline en persoonlijke groei.

“Met Kung Fu is de competitie met jezelf. Wij dagen je uit om de beste versie van jezelf te worden door mét en tegen jezelf te trainen.” – Lai-Wing Hau, Sifu bij KEI Kung Fu

Kung Fu is een niet alleen een sport, maar een levensstijl waarin naast persoonlijke groei ook bewustzijn en het contact met je lichaam een grote rol spelen. Juist in onze huidige maatschappij, waarin we vaak druk en zelfs gestrest zijn, is weinig aandacht voor ons lichaam, de juiste houding en voldoende energie.

Voordelen van Kung Fu op werk

Kung Fu beoefenen maakt je bewuster van geest en lichaam, in beweging en in rust. Dit zie je fysiek door een betere zit en sta houding, betere ademhaling, beter bewegen en ontspannen. Maar ook mentaal ervaren mensen meer rust, focus, zelfvertrouwen en energie. Deze voordelen kan je natuurlijk de hele dag door ervaren, maar welke voordelen biedt Kung Fu dan specifiek op werk?

  • Betere concentratie: de aandacht voor detail, discipline en focus op het herhalen van complexe oefeningen helpt het concentratievermogen te vergroten. Op naar verbeterde focus en productiviteit!
  • Betere werkhouding: gezond staan of zitten eenvoudig? Vaak zijn we het simpelweg verleerd, maar met Kung Fu leer je weer om gewicht juist te verdelen, spieren en gewichten minder te belasten en van je hoofd tot je tenen een gezonde werkhouding aan te nemen.
  • Minder stress: fysieke inspanning en mentale concentratie kunnen een goede uitlaatklep zijn. Daarnaast is mediteren onderdeel van Kung Fu en leer je je lichaam beter te ontspannen, waardoor je minder stress opslaat.
  • Betere fysieke conditie: we trainen uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit waarmee je op toegankelijke wijze werkt aan je fysieke conditie en meer energie ervaart.
  • Meer zelfvertrouwen: Sterker worden, zelfregulerend vermogen en zelfverdediging. Dankzij deze combinatie weet je beter om te gaan met adrenaline of stress, weet je indien nodig mensen op afstand te houden en zelfverzekerder te handelen in uiteenlopende situaties.
  • Zelfdiscipline: Kung Fu beoefenen vraagt om discipline en zelfbeheersing. In je professionele leven helpt dit je met doorzetten, bij het stellen en behalen van doelen en het volgen van een gestructureerde aanpak.

 

Kung Fu volgens KEI

KEI Kung Fu is dé moderne school voor Kung Fu in Amsterdam. Onze zeer ervaren Sifu’s (leraren) zijn experts in het overbrengen van deze eeuwenoude krijgskunst. Zelfvertrouwen, zelfverdediging en balans staan centraal in onze visie op Kung Fu, met respect voor elkaar en eeuwenoude tradities. We helpen iedere dag kinderen en volwassenen in onze reguliere lessen, maar we geven ook regelmatig workshops aan professionele groepen zoals studenten, accountants, advocaten, marketeers en mensen in publieke functies zoals ambulance teams en ambtenaren.

De inhoud van deze workshops en trainingen is afgestemd op de deelnemers en het aantal gezamenlijke sessies, maar we beginnen altijd met hetzelfde: we laten mensen op een leuke manier zien dat ze hun lichaam niet begrijpen. Hoe adem je goed? Hoe sta je goed? Binnen tien minuten hebben we de aandacht, omdat het toch niet zo eenvoudig blijkt te zijn. Na een half uur heeft iedereen opnieuw zijn of haar lichaam leren kennen en zetten we de volgende stappen in ons programma. Dit is vaak gericht op zelfverdediging, mindfulness of een combinatie daarvan.

“Wij vinden het leuk om mensen te helpen en iets te leren, bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen maar ook een betere werkhouding kan écht verschil maken en veel fysieke ongemakken voorkomen.” – Lai-Wing Hau, Sifu bij KEI Kung Fu

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Kung Fu workshops bij jou op werk? Neem contact op voor de mogelijkheden, we gaan graag met je in gesprek over de behoefte en groepsgrootte. Op basis daarvan doen we een voorstel voor de inhoud en het aantal workshops, dit kan verschillen van een eenmalige workshop tot een reeks van 10 workshops. Mail ons op info@keikungfu.nl of bel naar +31 (0)20 233 51 37

 

 

Neem Contact op!