Kung Fu: aanvulling op zelfbeheersing trainingen

Ook in het bedrijfsleven heb je te maken met verschillende emoties van werknemers/gever. In een oncomfortabele situatie wil je met zelfbeheersing kunnen optreden, om een fysiek conflict te voorkomen. Kung Fu combineert kwaliteiten zoals, zelfbeheersing, zelfvertrouwen en voor jezelf durven op te komen. Met een Kung Fu masterclass leren wij jou deze kwaliteiten aan en zorgen we voor een fijne werk sfeer.

Neem contact op!

Agressie en geweld op werk

Steeds vaker worden mensen op hun werk geconfronteerd met (non-) verbale agressie door klanten en/of collega’s. Hoewel dit in sommige beroepen en branches meer voorkomt dan in andere, kan dit in principe in elke situatie ontstaan. Dit kan te maken hebben met het werk, maar wordt soms ook beïnvloed door externe factoren zoals stress, emotionele spanningen, onvervulde verwachtingen of een hoge werkdruk. Hierdoor kunnen deze situaties soms lastig te voorspellen of voorkomen zijn.

De impact van (non-) verbale agressie verschilt uiteraard per persoon en is afhankelijk van de situatie. Toch kan iedereen fysieke en emotionele klachten krijgen door (herhaalde) confrontaties. Dit verschilt van negatieve gevoelens zoals woede, angst, frustratie, verdriet, machteloosheid of stress tot een aangetast zelfvertrouwen. Ook kunnen werknemers minder plezier of waardering uit hun werk halen, zich minder gemotiveerd voelen en zelfs burn-out klachten ontwikkelen. De impact kan ook fysieke klachten veroorzaken zoals spanning, hoofdpijn, vermoeidheid of zelfs slaapproblemen. Dit leidt tot een hoger verzuim.

Het doel van Kung Fu

Kung Fu mag dan een vechtkunst zijn, vechten is niet het doel – ook niet in competitief verband. In Kung Fu ligt de focus op mentale en fysieke discipline en persoonlijke groei. Als resultaat daarvan zijn beoefenaars vaak

  • Sterker
  • Zelfverzekerder
  • Energieker
  • Flexibeler

“De basis van zelfverdediging is zelfvertrouwen. Het gevoel dat je iets kunt levert een zelfverzekerde uitstraling op en maakt je overtuigender in je handelingen. Verder draait het eigenlijk om de situatie proberen te controleren en mensen op afstand houden, eventueel met fysieke verdedigingstechnieken.” – Lai-Wing Hau, Sifu bij KEI Kung Fu

 

 

 

 

 

 

Kung Fu als aanvulling op agressie training

Onder werkgevers groeit het bewustzijn en de vraag naar technieken en middelen om werknemers te helpen in agressieve situaties. Bijvoorbeeld met agressie training, waarin werknemers onder andere leren over situatieherkenning, de-escalatietechnieken, communicatievaardigheden en stressbeheersing. Wij zien Kung Fu als een uitstekende aanvulling op jouw zelfbeheersing, omdat Kung Fu altijd uitgaat van innerlijke kracht en energie.

“Bij KEI Kung Fu helpen wij het beste uit jezelf te halen. Kracht komt van binnenuit en versterkt je buitenkant, wij helpen die kracht naar boven te halen zodat jij je zelfverzekerder, krachtiger en energieker voelt.” – Lai-Wing hau, Sifu bij KEI Kung Fu

Kung Fu als hulpmiddel bij agressie en geweld op werk

Met Kung Fu richten we ons in relatie tot agressie op de werkvloer voornamelijk op de ontwikkeling van een aantal vaardigheden:

  • Zelfvertrouwen
  • Fysieke en mentale discipline
  • Lichaamsbewustzijn en controle
  • Stressvermindering en gezondheid
  • Strategische benadering van conflicten

Zelfvertrouwen of zelfbeheersing en discipline spelen altijd een grote rol in Kung Fu. Onze sport vergt doorzettingsvermogen om regelmatig complexe oefeningen te herhalen en zo beter te worden. Hiermee oefenen we niet alleen discipline en doorzettingsvermogen, maar ontdekken we onze innerlijke kracht. Deze vorm van zelfvertrouwen helpt met het reguleren van emoties, kalm blijven en controle houden in emotionele of agressieve confrontaties.

Kung Fu training legt de nadruk op lichaamsbewustzijn, coördinatie en controle. Deze fysieke uitdaging leert ons veel over ons lichaam, dient als uitlaatklep van emoties en stress én helpt ons een beter bewustzijn van onszelf en onze omgeving te ontwikkelen.

Conflict anders benaderen

Kung Fu oefeningen gebruiken we ook als strategische benadering van conflicten. De meeste mensen denken bij Kung Fu al snel aan vechtsport en vechten al dan niet in competitievorm. Maar het gebruiken van fysieke technieken in confrontaties is in Kung Fu altijd een laatste redmiddel, puur ter zelfverdediging. De strategieën, technieken en principes die Kung Fu ons leert over conflict- en gevechtssituaties helpen situaties te analyseren, risico’s inschatten en effectieve oplossingen vinden. In fysieke confrontaties ligt de aandacht op het simpel afweren van een aanval, door optimaal gebruik te maken van onze innerlijke kracht.

“Begrijpen hoe je lichaam werkt en het beste beweegt of ontspant, geeft jou meer fysieke kracht en zelfvertrouwen dan vechttechnieken. Een vechttechniek toepassen in een les is namelijk niet te vergelijken met vechttechniek in een stressvolle situatie. Maar bewustzijn van je lichaam helpt je altijd rustig te blijven en na te denken voordat je handelt, ook in stressvolle momenten.” Lai-Wing Hau, Sifu bij KEI Kung FU

 

 

 

 

 

 

Profiteer van Kung Fu in werksituaties

Werkgevers en werknemers in uiteenlopende beroepen en branches kunnen de voordelen van Kung Fu toepassen in hun dagelijkse werk. Denk aan ambulancezorg, jeugdzorg, schuldhulpverlening, maatschappelijk werk, beveiliging en handhaving maar ook in horeca, detailhandel, horeca en klantenservice kunnen werknemers voordeel hebben van Kung Fu technieken.

Werkgevers die aandacht en tijd besteden aan het weerbaar en zelfverzekerder maken van werknemers realiseren een betere werkomgeving, waarin werknemers productiever en gelukkiger zijn, minder verzuimen, betere service kunnen bieden en risico’s beter in kunnen schatten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Kung Fu workshops bij jou op werk? Neem contact op voor de mogelijkheden, we gaan graag met je in gesprek over de behoefte en groepsgrootte. Op basis daarvan doen we een voorstel voor de inhoud en het aantal workshops, dit kan verschillen van een eenmalige workshop tot een reeks van 10 workshops. Mail ons op info@keikungfu.nl of bel naar +31 (0)20 233 51 37

Neem Contact op!