De fysieke en mentale voordelen van Wing Chun Kung Fu

Wing Chun is een conceptuele kunstvorm, gebaseerd op het principe dat je door de juiste houding en technieken te gebruiken (in plaats van brute spierkracht) het grootste resultaat bereikt. De studenten leren al snel dat je voor deze vechtkunst geen fysieke kracht nodig hebt. Integendeel, je leert juist te vertrouwen op een ontspannen lichaam wanneer je het opneemt tegen een fysiek sterkere tegenstander. De bedoeling is om rustig en gefocust te blijven en intuïtief te voelen wanneer en hoe te handelen. Zo behoud je je energie op een effectieve manier.

Volwassenen en Wing Chun Kung Fu: de voordelen zijn het waard.

Een veel voorkomende vraag onder volwassenen die informeren naar lessen op de Academie is: “Ben ik te oud om Wing Chun kung fu te gaan trainen?” Het antwoord is duidelijk dat je NOOIT te oud bent om iets nieuws te proberen. Voor het geval je meer overtuigingskracht nodig hebt, in dit artikel bespreken we een aantal van de uitstekende voordelen van Wing Chun-training voor volwassenen. Voor de toepassing van dit artikel gaan we de voordelen opsplitsen in ‘fysieke’ gezondheid en ‘mentale’ gezondheid. Onze ervaring is dat het de mentale gezondheidsvoordelen van Wing Chun zijn die ervoor zorgen dat onze volwassen studenten zich blijven inzetten voor hun training, maar we zullen eerst even kijken naar de fysieke gezondheidsvoordelen.

Wing Chun Kung Fu: de fysieke voordelen

In onze lessen, ongeacht de leeftijdsgroep, zweten we, leren we iets nieuws en hebben we plezier. Vooral voor volwassenen is het eerste punt het belangrijkste. Over het algemeen zijn de fysieke gezondheidsvoordelen die voortkomen uit Wing Chun kungfu-training niet erg verschillend van de voordelen van een regelmatige trainingsroutine.

 • Verbeterde conditie
 • Verbeterde flexibiliteit
 • Gewichtsverlies (als dat het doel is)
 • Sterker immuunsysteem
 • Beter slapen

Al deze dingen kunnen aantoonbaar worden bereikt door middel van een regelmatig trainingsregime. Echter, naar onze mening heeft Wing Chun kungfu meer te bieden.

 • Volledige lichaamstraining: Wing Chun kung fu vereist gecoördineerd gebruik van zowel grote als kleine spiergroepen. Het resultaat is dat de Wing Chun kungfu-training betekent dat studenten veel calorieën aan elke kant verbranden.

 

 • Verbeterde reflexen en coördinatie: specifieke training van reactietijd, sparren enz. Helpt studenten om snellere reflexen te ontwikkelen en de “full-body” samenwerking die nodig is om sommige technieken uit te voeren, helpt studenten om een ​​betere coördinatie te ontwikkelen.

 

 • Stressverlichting: soms verlicht niets de stress zoals iets slaan! Wing Chun kung fu training geeft studenten de unieke kans om op deze manier fysiek stress te verminderen. In volwassen klassen op onze kungfu-school is er altijd een mogelijkheid voor studenten om stress op onze handschoenen weg te nemen.

 

 

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

 

Wing Chun Kung Fu: de mentale voordelen

Als deze fysieke gezondheidsvoordelen niet genoeg reden zijn om Wing Chun kungfu eens te proberen, laten we dan eens kijken naar enkele van de mentale gezondheidsvoordelen van training! Nogmaals, elke regelmatige lichaamsbeweging heeft enkele voordelen voor de geestelijke gezondheid, zoals:

 • Verbeterde stemming
 • Beter zelfvertrouwen en meer zelfrespect
 • Verbeterd zelfbeeld

Dit zijn allemaal geweldige voordelen, maar wat brengt Wing Chun kung fu nog meer specifiek in je leven?

 • Doelen stellen: het proces van het stellen en bereiken van doelen is de sleutel tot een gezond zelfbeeld en tevredenheid. De voldoening die voortkomt uit het bereiken van doelen is een groot deel van wat onze volwassen studenten betrokken en toegewijd houdt aan training. We merken ook dat als onze leerlingen eenmaal gewend zijn aan het stellen van doelen in de klas, deze waardevolle vaardigheden worden overgedragen naar andere aspecten van het leven, zoals carrière en gezinsleven.
 • Moraal en waarden: Wing Chun kungfu training gaat NIET alleen over fysieke training. We trainen verschillende levensvaardigheden (zoals respect, vastberadenheid, eerlijkheid, enz.) Die ook karakter ontwikkelen. Op elke leeftijd is het noodzakelijk om herinnerd te worden aan de vaardigheden die ons tot goede mensen maken. Als we ons zelfverzekerd kunnen voelen en tijd doorbrengen met anderen die dezelfde waarden en karakter hebben, is dit een krachtig hulpmiddel voor ons welzijn.
 • Verbeterd vertrouwen: Wing Chun kung fu training geeft een student een speciaal soort zelfvertrouwen. We trainen niet alleen effectieve technieken voor zelfverdediging, we trainen een mentaliteit die niet opgeeft, die onze inherente kracht begrijpt en comfortabel en zelfverzekerd is in onze capaciteiten, zowel tijdens training als in het leven. Dit is de kracht van training, het verandert niet alleen je lichaam, het verandert je geest.

Onthoud dat je NOOIT te oud bent om iets nieuws te proberen. Het beste wat je voor je geestelijke gezondheid kunt doen, is jezelf blijven uitdagen om te leren en je vaardigheden te verbeteren. We nodigen je uit om een ​​paar lessen te komen proberen bij de KEI Kung Fu Academy en met eigen ogen alle voordelen te zien die Wing Chun kungfu training te bieden heeft!

Wil je meer weten over ons Wing Chun programma? Neem contact met ons op via e-mail of telefoon