Hoe vechtsport uw kind sterker kan maken

We worden vroeg of laat allemaal geconfronteerd met een uitdaging die we misschien overweldigend vinden. En zoals je misschien ook weet kunnen discipline en doorzettingsvermogen waardevolle sleutels zijn bij het overwinnen van obstakels in het leven. Martial Arts maakt je fysiek en mentaal sterk. Bovendien creëert het zelfvertrouwen. In vechtsporten wordt kracht doorgaans niet gedefinieerd als het vermogen om iets zwaars op te tillen. Kracht is een fysiek en mentaal concept. Lees verder en ontdek de vijf belangrijkste manieren waarop vechtsporttraining bij ons uw kind sterker kan maken.

 

1. Vechtsport maakt uw kind sterk door hen te helpen hun grenzen te verleggen

Bij kleuters zijn de fijne en grove motoriek nog volop in ontwikkeling. Eerdergenoemde vaardigheden zijn speciaal ontwikkelt voor deze belangrijke ontwikkelingsfase en kunnen het kind helpen hun evenwicht te verbeteren, meer bewustzijn te ontwikkelen over hun lichaam en fysieke mijlpalen te bereiken. Bij volwassenen zien wij maar al te vaak dat het gebrek aan (juiste) beweging kan leiden tot (onder andere) fysieke beperkingen en disbalans. Door op jonge leeftijd lichaamsbeweging te krijgen op een goede en leuke manier, leren kinderen gezonde gewoontes aan waar ze hun hele leven van profiteren.


2. Vechtsport 
kan uw kind sterker maken door hen aan te moedigen hun comfortzone te verlaten

Zoals we (helemaal als ouders zijnde) weten, kan het een hele opgaaf zijn om onze kinderen te leren concentreren. Een zeer belangrijk onderdeel van onze training voor kleuters, is hen te helpen zich te concentreren en focus te ontwikkelen. Door middel van hun zintuigen en aan de hand van spelletjes, Kung Fu oefeningen en ademhaling leren we onze kinderen op een speelse manier om hier beter in te worden.

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.

3. Vechtsport kan je kind sterker maken van de binnen- en buitenkant

Een onbreekbare ‘warrior‘ geest staat centraal bij het beoefenen van Kung Fu. Dat betekent niet alleen discipline, maar ook kracht, respect (voor anderen), zelfbeheersing, focus en emotionele stabiliteit. Dit zijn waardevolle lifeskills die een kind weerbaarder en dus sterker maken, ook buiten onze Kung Fu academie.

 

4. Vechtsport kan je kind sterker maken doordat hij/zij in staat is zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen of serieuze aanvallers

Een feit is dat de wereld gevaar met zich mee kan brengen. Zelfs onschuldig gevaar van een pestkop kan mentaal en emotioneel grote gevolgen hebben voor een kind. In onze academie leren we kinderen vanzelfsprekend zelfverdediging. Vechtsporttraining kan een kind het vertrouwen geven dat hij/zij zichzelf kan beschermen wanneer het nodig is. Dit zorgt voor kalmte en mentale kracht in bedreigende situaties. De wetenschap dat ze een bedreigende situatie kunnen beheersen, zorgt ervoor dat ze de wereld anders zien. Het geeft kracht.

 

5. Vechtsport kan je kind sterker maken door de lat een stukje hoger te leggen

In het proces van het beoefenen van Kung Fu, zal een kind hard moeten werken en wat ongemak moeten verdragen (binnen realistische grenzen). Dit hoort bij de training, omdat het ook bij het leven hoort. Kinderen die blijven trainen, zullen vanzelf vooruitgang boeken en steeds dichterbij de lat komen. Het geeft ze zelfvertrouwen en een wijze les: als ik hard werk, kan ik alles voor elkaar krijgen!

Dit zijn vijf belangrijke voordelen met betrekking tot (innerlijke) kracht die kinderen kunnen ervaren wanneer ze een vechtsport beoefenen, althans, binnen onze academie. Bij KEI Kung Fu vinden we het cruciaal om een holistische kijk te hebben op het ontwikkelingsproces van het kind. Dit omdat we weten dat de gevolgen van het beoefenen van een vechtsport niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en sociaal zijn. De lifeskills die kinderen krijgen door deze trainingen helpen hen uit te blinken, zowel bij ons in de Kung Fu lessen als op school en in het leven.

 

Geïnteresseerd om een keer mee te doen of wil je gewoon meer leren?

Onze deur staat altijd open en onze instructeurs staan je persoonlijk te woord om je meer te vertellen over onze academie en onze visie. Wil je meer informatie over informatie over onze lessen of om je aan te melden voor jullie eerste Kung Fu (proef)les? Neem contact met ons op via e-mail of telefoon