Kung Fu vs. Kickboks lessen in Amsterdam

Zowel kickboks lessen in Amsterdam als Kung Fu lessen zijn beide fysieke sporten. En ook de populariteit van beiden sporten is ongekend populair bij (jonge) kinderen. De sporten kennen overeenkomsten, maar zijn in een aantal belangrijke opzichten ook erg verschillend. Daarom zetten we de vergelijking van de sporten hier voor jullie uiteen.

 

Kickboksen is historisch gezien ontwikkeld vanuit Karate. Karate is op haar beurt weer beïnvloedt door Kung Fu. Dit maakt dat kickboksen indirect ook beïnvloedt is door Kung Fu. In beide sporten maken stoot- en schoptechnieken onderdeel uit van de oefeningen. Een ander overeenkomst is het feit dat beide sporten, al dan niet gedeeltelijk, worden beoefend als zelfverdediging. Echter kennen Kickboksen en Kung Fu meer verschillen dan overeenkomsten. Dat heeft voornamelijk te maken met het volgende.

 

Kickboksen wordt voornamelijk gezien als vechtsport. In tegenstelling tot Kung Fu dat als krijgskunst gezien wordt. De stoot- en schopcombinaties die je leert met kickboksen zijn er dan ook vooral op gericht om met pure fysieke kracht je tegenstander uit te schakelen. Geslacht, lengte, gewicht en hoeveelheid spierkracht hebben veel invloed op kickboks vaardigheden en de focus ligt op het gevecht zelf. Bij Kung Fu ligt de focus juist heel erg op het interne aspect omdat Kung Fu initieel is ontwikkeld voor het gezond houden van je geest. Skills als discipline, zelfcontrole en zelfvertrouwen worden getraind en er is veel aandacht voor een juiste ademhaling en gezonde houding. Omdat Kung Fu is ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen, hebben geslacht, gewicht, lengte en spierkracht geen direct positieve invloed op Kung Fu.

 

Al met al kunnen we concluderen dat beide sporten natuurlijk goed zijn voor de gezondheid van uw kind. In beweging zijn, in contact zijn met andere kinderen en een vorm van zelfverdediging leren bevordert het algehele welzijn van uw kind. Welke sport beter bij uw kind past? Dat is een kwestie van uitproberen. Daarom biedt KEI Kung Fu gratis proeflessen aan, waarbij we uw kind op een speelse wijze kennis laten maken met Kung Fu.

Gratis proefles boeken
Bij KEI Kung Fu beginnen we van binnenuit en ligt de focus niet enkel op het fysieke en externe element

Wat is Kung Fu?

Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst en kent zijn oorsprong in China. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is Kung Fu niet ontwikkeld door de monniken in Shaolin. Deze monniken hebben er echter wél een positieve invloed gehad. Voor de monniken stonden drie pilaren altijd centraal in hun manier van leven en deze drie pilaren vormen tegenwoordig nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: balans tussen mind, body en spirit.

Met de komst van Chinezen in Europa, en natuurlijk door bekendheid van Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu inmiddels ook in de westerse wereld niet meer weg te denken. Een populaire stijl binnen Kung Fu is Wing Chun, die zich typeert door korte en snelle bewegingen. De legende gaat dat mevrouw Yim Wing Chun deze stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. De stijl is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Leer je eigen lichaam kennen en te beheersen om zo sterkere tegenstanders te verslaan.

Ontwikkeling van life skills bij KEI Kung Fu in Amsterdam

Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam en bewegingen rond het 6e levensjaar. Daarom adviseren wij er bij KEI Kung Fu voor om vóór deze leeftijd te starten met Kung Fu, vanaf hun 4e. Op deze manier beïnvloeden we het onbewuste van het kind en creëren we bepaalde lichamelijke gewoontes die, als een kind ouder wordt, automatismen worden. We maken ze onbewust bekwaam.

Het is belangrijk dat jonge kinderen (4 tot 6 jaar) Kung Fu leuk vinden. Daarom focussen we ons bij de monkeys op het fysiek sterker maken van kinderen op een spelende wijze, in tegenstelling tot traditionele Kung Fu. Bij de oudere kinderen (6 tot 11 jaar) ligt de focus op andere elementen, omdat kinderen van deze leeftijd in staat zijn complexere bewegingen te leren. Tijdens de lessen ligt de focus o.a. op de ontwikkeling van discipline, zelfvertrouwen en het verbeteren van verbale capaciteiten.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

KEI Kung Fu Monkey
Kung Fu Monkey

4 – 5 jaar

Speelsheid en plezier staan bij onze jongste leerlingen centraal.  Zij worden in onze lessen op speelse wijze ondersteund in hun mentale en motorische ontwikkeling. Wij dagen op een leuke manier uit om fysieke én sociale vaardigheden te ontwikkelen. Onze 4 en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu.

Monkeys leren:

 • Balans
 • Coördinatie
 • Kracht
 • Concentratie
 • Zelfvertrouwen
 • Discipline
Maak kennis met onze Monkeys!
KEI Kung Fu Crane
Kung Fu Crane

6 – 8 jaar

Onze Cranes bezitten meer kracht en motoriek. Op speelse wijze leren zij verschillende traditionele Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij zelfvertrouwen, discipline en concentratievermogen. De juiste balans tussen structuur, discipline, speelsheid en uitdaging maakt onze lessen leuk en leerzaam.

Cranes leren:

 • Behendigheid
 • Moed
 • Doorzettingsvermogen
 • Focus
 • Discipline
 • Zelfverdediging
Train mee met onze Cranes!
KEI Kung Fu Tiger
Kung Fu Tigers

9 – 11 jaar

Op deze leeftijd zijn Tigers graag creatief bezig en leren zij probleem oplossend denken. In onze lessen worden zij uitgedaagd met complexere oefeningen en technieken. Terwijl zij zelfverdediging en vechtsporttechnieken trainen, leren Tigers ook hoe zij zich als individu positief uit kunnen drukken.

Tigers leren:

 • Samenwerken
 • Zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal
 • Assertiviteit
 • Anti-pesten
 • Zelfverdediging
Leer Kung Fu met onze tijgers!

Kung Fu voor iedereen in Amsterdam en omstreken

Bij KEI Kung Fu geven wij je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, variërend van €79,- tot €149,- per maand. Een “one size fits all” aanpak zul je bij ons niet vinden. Wij vertellen je natuurlijk graag meer en laten je ontdekken wat Kung Fu voor jou kan betekenen! Kom je eens langs in onze prachtige en moderne Academie in het centrum van Amsterdam?

Kung Fu leren? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

KEI Kung Fu gelooft in het stimuleren van individuele sporten als Kung Fu en Kickboks lessen in Amsterdam, zeker op jonge leeftijd. Voor de eigen ontwikkeling van het kind is het namelijk belangrijk om eerst te focussen op de basis. Denk hierbij aan het leren je verbaal uit te drukken, je lichaam te leren controleren en zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Aspecten waar veel aandacht aan wordt gegeven bij KEI Kung Fu.

Benieuwd of Kung Fu lessen of kickboks lessen in Amsterdam bij uw kind passen? KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de moderne Academie in het centrum van Amsterdam en Kung Fu. Daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Doe je mee?

GRATIS PROEFLES BOEKEN