Kung Fu lessen vs. yoga lessen in Amsterdam

Zowel Kung Fu als Yoga lessen in Amsterdam zijn beide erg populair voor (jonge) kinderen. Ondanks dat er verschillen zijn tussen beide sporten, kennen Kung Fu en yoga ook veel mooie gelijkenissen. Deze gelijkenissen zijn te verklaren door het feit dat de ontwikkeling van yoga is ontwikkeld in het Indiase hindoeïsme. Yoga focust zich op de verbinding tussen lichaam en geest. Een mooie gelijkenis met Kung Fu waarbij altijd uit wordt gegaan van het belang van balans tussen body, mind en spirit. Door op een vroege leeftijd te starten met yoga of Kung Fu maak je kinderen beter bewust van lichaam. Dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde. KEI Kung Fu adviseert altijd om zo vroeg mogelijk te beginnen met een sport, nog voor kinderen zich écht bewust zijn van het lichaam. Dit betekent rond het 4e levensjaar. Hiermee kun je het onbewuste van een kind, zoals een juiste ademhaling of houding, positief beïnvloeden.

 

Een andere gelijkenis tussen yoga en Kung Fu is dat je beide sporten op een hele spelende wijs kunt leren. In de lessen van onze monkey’s (4 tot 6 jaar) maken we de kinderen onbewust sterker. Een mooi voorbeeld is door de kinderen op te stellen in de welbekende plank positie, waarbij één van de andere kinderen hier onder door moet kruipen. Zo zijn er tal van verschillende oefeningen waarbij we de motoriek en kracht van het kind verbeteren, zonder dat het kind zich hier bewust van is. Tijdens een yoga les kun je kinderen ook op een spelende wijs sterker maken, door alle poses een dieren naam te geven. Denk bijvoorbeeld aan de downward facing dog die je kinderen kunt leren als ‘de hond’.

 

Zijn er dan ook verschillen tussen de twee sporten? Ja, natuurlijk zijn die er ook. Zo is Kung Fu ooit ontwikkeld als zelfverdedigingssport. Daarom leer je tijdens Kung Fu lessen verschillende slag- en traptechnieken en leer je hoe je, door de kracht van de andere te gebruiken, je tegenstander kunt verslaan. Daarnaast hebben kinderen veel contact en interactie met elkaar. Dit verbetert de sociale vaardigheden van kinderen. Yoga is een meer individuele sport waarbij kinderen meer bezig zijn met zichzelf. Afhankelijk van het soort yoga dat gegeven wordt aan kinderen, is de hoeveelheid actieve beweging gematigder ten opzichte van Kung Fu. En hoewel beide sporten aandacht geven aan respect, focust KEI Kung Fu zich ook op anti-pesten, juist omdat het op jonge leeftijd vaker voorkomt dan ouders vaak denken.

 

Al met al een paar hele mooie overeenkomsten en een paar belangrijke verschillen. Laten we voorop stellen dat we sport voor kinderen ten alle tijden zoveel mogelijk willen motiveren en stimuleren. Daarom is er geen goed of fout in de keuze voor sport. Bepalen het volgen van Kung Fu of yoga lessen in Amsterdam beter is voor je kind is een kwestie van uitproberen. Om jouw kind kennis te laten maken met Kung Fu biedt KEI Kung Fu daarom gratis proeflessen aan!

Gratis proefles boeken
Bij KEI Kung Fu beginnen we van binnenuit en ligt de focus niet enkel op het fysieke en externe element

Wat is Kung Fu?

Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst en kent zijn oorsprong in China. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is Kung Fu niet ontwikkeld door de monniken in Shaolin. Deze monniken hebben er echter wél een positieve invloed gehad. Voor de monniken stonden drie pilaren altijd centraal in hun manier van leven en deze drie pilaren vormen tegenwoordig nog steeds de basis bij KEI Kung Fu: balans tussen mind, body en spirit.

Met de komst van Chinezen in Europa, en natuurlijk door bekendheid van Bruce Lee en zijn leraar Yip Man, is Kung Fu inmiddels ook in de westerse wereld niet meer weg te denken. Een populaire stijl binnen Kung Fu is Wing Chun, die zich typeert door korte en snelle bewegingen. De legende gaat dat mevrouw Yim Wing Chun deze stijl heeft ontwikkeld voor fysiek minder sterke mensen. De stijl is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht. Leer je eigen lichaam kennen en te beheersen om zo sterkere tegenstanders te verslaan.

Ontwikkeling van life skills bij KEI Kung Fu in Amsterdam

Kinderen zijn zich meer bewust van hun lichaam en bewegingen rond het 6e levensjaar. Daarom adviseren wij er bij KEI Kung Fu voor om vóór deze leeftijd te starten met Kung Fu, vanaf hun 4e. Op deze manier beïnvloeden we het onbewuste van het kind en creëren we bepaalde lichamelijke gewoontes die, als een kind ouder wordt, automatismen worden. We maken ze onbewust bekwaam.

Het is belangrijk dat jonge kinderen (4 tot 6 jaar) Kung Fu leuk vinden. Daarom focussen we ons bij de monkeys op het fysiek sterker maken van kinderen op een spelende wijze, in tegenstelling tot traditionele Kung Fu. Bij de oudere kinderen (6 tot 11 jaar) ligt de focus op andere elementen, omdat kinderen van deze leeftijd in staat zijn complexere bewegingen te leren. Tijdens de lessen ligt de focus o.a. op de ontwikkeling van discipline, zelfvertrouwen en het verbeteren van verbale capaciteiten.

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt zelfvertrouwen
KEI Kung Fu Monkey
Kung Fu Monkey

4 – 5 jaar

Speelsheid en plezier staan bij onze jongste leerlingen centraal.  Zij worden in onze lessen op speelse wijze ondersteund in hun mentale en motorische ontwikkeling. Wij dagen op een leuke manier uit om fysieke én sociale vaardigheden te ontwikkelen. Onze 4 en 5-jarigen maken kennis met sport, spel en Kung Fu.

Monkeys leren:

 • Balans
 • Coördinatie
 • Kracht
 • Concentratie
 • Zelfvertrouwen
 • Discipline
Maak kennis met onze Monkeys!
KEI Kung Fu Crane
Kung Fu Crane

6 – 8 jaar

Onze Cranes bezitten meer kracht en motoriek. Op speelse wijze leren zij verschillende traditionele Kung Fu bewegingen en ontwikkelen zij zelfvertrouwen, discipline en concentratievermogen. De juiste balans tussen structuur, discipline, speelsheid en uitdaging maakt onze lessen leuk en leerzaam.

Cranes leren:

 • Behendigheid
 • Moed
 • Doorzettingsvermogen
 • Focus
 • Discipline
 • Zelfverdediging
Train mee met onze Cranes!
KEI Kung Fu Tiger
Kung Fu Tigers

9 – 11 jaar

Op deze leeftijd zijn Tigers graag creatief bezig en leren zij probleem oplossend denken. In onze lessen worden zij uitgedaagd met complexere oefeningen en technieken. Terwijl zij zelfverdediging en vechtsporttechnieken trainen, leren Tigers ook hoe zij zich als individu positief uit kunnen drukken.

Tigers leren:

 • Samenwerken
 • Zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal
 • Assertiviteit
 • Anti-pesten
 • Zelfverdediging
Leer Kung Fu met onze tijgers!

Kung Fu leren? Schrijf je in voor een gratis proefles bij KEI Kung Fu Amsterdam!

KEI Kung Fu gelooft in het stimuleren van sporten als Kung Fu en yoga lessen in Amsterdam, zeker op jonge leeftijd. Voor de eigen ontwikkeling van het kind is het namelijk belangrijk om eerst te focussen op de basis. Denk hierbij aan het leren je verbaal uit te drukken, je lichaam te leren controleren en zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Aspecten waar veel aandacht aan wordt gegeven bij KEI Kung Fu.

Zelf ervaren of Kung Fu lessen geschikt zijn voor jouw kind? KEI Kung Fu wil iedereen kennis laten maken met de moderne Academie in het centrum van Amsterdam en Kung Fu. Daarom bieden wij gratis proeflessen aan. Doe je mee?

GRATIS PROEFLES BOEKEN

Kung Fu verhoogt coordinatie

Kung Fu komt terug in alles wat we doen. Het komt terug in de manier waarop we onze jas aan- of uittrekken. Het komt terug in hoe we omgaan met mensen. Alles is Kung Fu – Jackie Chan as Mr. Han, ‘Karate Kid’.

Kung Fu voor iedereen in Amsterdam en omstreken

Bij KEI Kung Fu geven wij je de mogelijkheid om zo flexibel mogelijk te trainen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van verschillende lidmaatschappen, variërend van €79,- tot €149,- per maand. Een “one size fits all” aanpak zul je bij ons niet vinden. Wij vertellen je natuurlijk graag meer en laten je ontdekken wat Kung Fu voor jou kan betekenen! Kom je snel langs in onze prachtige en moderne Academie in het centrum van Amsterdam?