6 voordelen van Kung Fu voor kinderen

Op zoek naar een leuke, leerzame activiteit voor uw kind in Amsterdam? Maak kennis met onze Kung Fu Monkeys, Kung Fu Cranes en Kung Fu Tigers, een speciaal samengesteld trainingsprogramma met leuke en leerzame lessen. Door de jaren heen hebben we uit de eerste hand de voordelen van kungfu-lessen voor kinderen geleerd. Van het vergroten van fysieke kracht en fitheid tot het bieden van psychologische en mentale gezondheidsvoordelen, er is veel dat kung fu voor je kleine kind kan doen. Lees hier meer over de kung fu lessen in Amsterdam voor onze jonge studenten.

Fitheid en plezier

We weten dat kinderen meer tijd online of achter schermen doorbrengen dan ooit tevoren, en voldoende lichaamsbeweging kan een probleem zijn. Je kleintje inschrijven voor een kungfu-les is een geweldige manier om lichaamsbeweging en plezier in één te combineren. Kungfu-training helpt de spieren te versterken, snelheid en behendigheid te verbeteren, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en balans te vergroten en de fysieke ontwikkeling van uw kind op vele manieren te verbeteren. Wij zorgen ervoor dat uw kind fit wordt!

Verhoog het vertrouwen

Net als bij veel andere activiteiten, heeft deelname aan kungfu ook een positieve invloed op het mentale welzijn van uw kind. Door deel te nemen aan een fysiek en mentaal veeleisende activiteit zoals kungfu, kan het zelfvertrouwen van uw kind toenemen en kan het hem zelfdiscipline en zelfredzaamheid bijbrengen. In een cultuur die de neiging heeft om oppervlakkige schijn boven inhoud te benadrukken, kan kungfutraining jouw kind helpen meer geaard en gecentreerd te raken. Hierdoor stijgt het zelfvertrouwen.

Leer zelfverdediging

Er komt een ander soort vertrouwen bij kijken als je weet dat je jezelf kunt verdedigen. Kinderen die meer vertrouwen uitstralen komen natuurlijk ook minder snel in problemen. Onze instructeurs zorgen we ervoor dat kinderen de kracht en vaardigheden krijgen om zichzelf te beschermen. Zodra uw kind zelfverdedigingstechnieken leert, voelt hij zich veiliger en zelfverzekerder, dat geeft u als ouder natuurlijk ook een prettig gevoel.

Wing Chun les voor kinderen bij KEI Kung Fu

Bouw sociale vaardigheden 

Onze kungfu lessen brengen doorgaans kinderen met verschillende achtergronden samen. Door samen te leren, samen te werken en samen veel plezier te hebben worden de sociale vaardigheden van kinderen beter. Daarnaast stijgt het empatisch vermogen bij uw kind, dit vindt onbewust plaats omdat respect voor anderen centraal staat in onze methodiek.

Gezonde concurrentie

Kung fu helpt uw ​​kind zichzelf te pushen om het beste uit zichzelf te halen. Het behalen van die banden (of certificaten) is een sterke motivator om hard te blijven werken en hun vaardigheden te verbeteren! Maar ieder kind krijgt de vrijheid om op zijn of haar manier te bouwen aan een stuk discipline. Onze jarenlange ervaring met het trainen van kinderen zorgt ervoor dat wij prima in staat zijn te bouwen aan de discipline van uw kind, maar altijd op zijn of haar tempo.

Extra energie verbranden

Het laatste voordeel van kungfu-training is een heel belangrijke. Kungfu lessen kenmerken zich door het ontwikkelen in een gezonde en gecontroleerde omgeving. Veel kinderen hebben de behoefte om een stukje energie om te zetten in meer focus. Juist die energie op een actieve, leerzame maar bovenal (bij de jongere kinderen) speelse manier omzetten kan bijdragen aan meer balans. Wij zien het als een eer, en zien ernaar uit om uw kind te mogen begeleiden en zijn natuurlijk erg benieuwd naar de positieve veranderingen die u thuis merkt.

 

Ervaar vandaag nog kung fu in Amsterdam 

Onze training helpt bij het opbouwen van karakter en het inbrengen van kernvaardigheden in een vriendelijke, wederzijds ondersteunende omgeving omringd door positieve rolmodellen en sociale invloeden.

Wilt u meer weten over onze Kung Fu lessen voor Kinderen of kennis maken met de groep? Wij beschikken over een state-of-the-art en volledig in eigen beheer locatie in Amsterdam Centrum die volledig is ontworpen om een bijdrage te leveren aan de optimale ontwikkeling van uw kind door kungfu. Natuurlijk is het volgen van gratis proefles een mooie mogelijkheid om de sfeer te proeven.

Neem contact met ons op voor een gratis proefles!

Ben jij klaar voor je eerste les bij KEI Kung Fu?

Meld je aan voor een proefles en kom vrijblijvend kennis maken met Wing Chun, onze leraren en andere deelnemers.